hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Itália
A mediterrán ékszer

2019. 07. 24.
Olaszországot legtöbben tésztacsodáiról, divatjáról és festői tájairól ismerik, azonban­ E nagy múltú ország  ennél is többet rejt magában. A régiót felfedezve mi is átélhetjük az igazi „La Dolce Vita” érzést.

Mivel Olaszországot számos tenger határolja; keletről Adriai-tenger, nyugatról a Tirrén-tenger, délről a Jón-tenger és északnyugatról a Ligur-tenger, ezért számos partszakaszt csodálhatunk meg az országban, amelynek mindegyike igazi gyöngyszem. A történelmi múltja mellett művészete és gasztronómiája is kiemelkedő, emellett itt található az UNESCO legtöbb világörökségi helyszíne, így minden ideutazó kedvére válogathat az elfoglaltságok színes palettája közül.

Az originál pizza

A festői szépségű Nápoly városáról a történelmi háttere és gasztronómiai érdekeltsége miatt is hallhattunk már. Dél-Olaszország legnagyobb városának közel egymillió lakosa van, emellett az egész éves turizmusa is kiemelkedő. Nápolyban – ha valóban meg akarjuk csodálni a várost – semmiképpen se hagyjuk ki a Castel dell’Ovót, a kilátót, amelyről pazar látvány tárul elénk Capri szigetével, a Vezúvval és Nápoly belvárosával.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!