hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sportolók, akik nem tudtak leállni
Nagy visszatérők

2019. 07. 24.
Szexfüggőség, széttört házasság, drogok, gerincproblémák – évtizednyi mélyrepülés után tért vissza nem- csak a pályára, hanem a kiegyen­súlyozott életvitelhez is minden idők egyik legjobb golfozója, Tiger Woods. Nem ő az egyetlen sportoló, akinek sikerült a nagy visszatérés.

ELDRICK „TIGER” WOODS

„Micsoda nagyszerű visszatérés egy nagyszerű fickótól!” – tweetelte Donald Trump amerikai elnök Eldrick „Tiger” Woodsról, akinek a legmagasabb polgári kitüntetést, az Elnöki Szabadság-érdemrendet adományozta. Az elismerés nemcsak a sportteljesítménynek szólt, hanem annak is, hogy a 43 éves golfozó 10 év pokoljárás után tudott felállni. Két éve még rendőrségi fotói járták be a világsajtót, miután egy rendőr talált rá, ahogy eszméletlen állapotban, bedrogozva ül a volán mögött. Idén áprilisban azonban már – 14 évvel legutóbbi győzelme után – ismét járt neki a zöld zakó: megnyerte a US Masterst.

A thai–kínai anya és holland afroamerikai apa gyermekeként született Eldrick kezébe kétévesen került golfütő, és négyévesen kötelezte el magát választott példaképének (Jack Nicklaus) sportága mellett. 11 évesen már jobb volt apjánál. 20 évesen lett hivatalosan is profi golfjátékos. Még abban az évben a Nike-val 40 millió dolláros (!) szerződést írt alá. A következő 11 évben 13 major tornán diadalmaskodott. (A teniszhez hasonlóan a golfozóknak is négy, kiemelt kategóriájú összevetésük van.) Sikereit különleges minőségű összpontosító képességének tulajdonítják. A golfban ugyanis számtalan izomrendszer milliméter pontosságú mozdulatsorát szükséges pontosan összerendezni.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!