hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nigel Farage, a túlélőművész
Anglia erős embere

2019. 07. 24.
Nagy Britannia legveszélyesebb embere Nigel Farage – ilyen címmel jelentetett meg írást a The New York Times. „Nemzedékünk legnagyobb demagógja, az emberi testet öltött katasztrófa” – olvashatjuk. Vajon miért retteg tőle ennyire a baloldali média?

Farage személyében korántsem egy zöldfülűről, politikai hullócsillagról beszélünk: mindössze 14 éves volt, amikor a brit Konzervatív Párthoz csatlakozott. Kezdetektől fogva euroszkeptikus lévén, a Maastrichti Szerződés aláírása után otthagyta a pártot, majd csatlakozott a nacionalista Az Egyesült Királyság Függetlenségi Pártjához, aminek a színeiben 1999-ben az Európai Parlamentbe jutott, és azóta is ott képviselő. 2016-ban a Politico az ötödik legbefolyásosabb EP-képviselőnek és az egyik legkiválóbb szónoknak ítélte. Élesnyelvű és szellemes beszédeivel belülről kritizálja a brüsszeli technokráciát. Most ismét meglepő győzelmet aratott.

Brexit

A 2016-os népszavazás kimenetele a legtöbb elemző szerint nagyban Farage személyén múlt. A The Daily Telegraph egyenesen azt írta: „Farage beírta magát a történelembe: az ember, aki kivezette Nagy Britanniát az Unióból”. A kampány során David Cameron azt mondta, hogy a választópolgároknak két lehetőségük van: vagy az ő (tehát Cameron) Egyesült Királyságát, vagy Farage verzióját választják. A Brexit sikeres megszavazása után maga Farage úgy nyilatkozott, hogy ezzel most már mindent elért az életében. A váratlan fordulat ezután következett be: lemondott pártelnöki tisztségéről, mondván, most, hogy visszaszerezte Britanniát, itt az idő, hogy az életét is visszaszerezze.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!