hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

„Egyik kezével az ajtót tartotta, a másikkal a gyerekét altatta” – Budapestre látogattak a Hamász-terror túlélői

Megrázó történetekről számoltak be a hamász október 7-i terrortámadásának túlélői Budapesten. Szerintük a vérengzés egy ébresztő volt, hogy nem kényelmesedhetnek el és nem mondhatnak le a harcról – ugyanakkor tovább kell lépni.

Hamász-túszok családtagjai Budapesten: hihetetlen, amit a magyaroktól kapunk!

Emlékezni, emlékeztetni és harcolni a lassan feledésbe merülő elhurcolt ártatlanokért. Ezzel a céllal érkeztek Budapestre a két, még mindig Hamász-fogságban levő magyar–izraeli túsz, Omri Miran és Ilan Weiss családtagjai.

“A Harvard gyűlöli a zsidókat” - növekvő antiszemitizmus az amerikai egyetemeken

Több tízezres palesztinpárti tüntetések, zsidók elleni atrocitások és a kiirtásukra való bujtogatás – csak néhány az október 7-én Izraelt ért Hamász-támadást követő eseményekből. A helyszín nem egy iszlám ország, hanem az amerikai elit egyetemek. a jelek szerint a helyzet már jó ideje ilyen súlyos, csak eddig senki nem vette komolyan.

Kárpátaljai magyarok az ukrán sorozás árnyékában

Egy egész napos Konferenciára kaptam meghívást előadóként Beregszászba, ahol lehetőségem nyílt testközelből is megismerkedni a kárpátaljai magyarok jelenlegi helyzetével, kihívásaival az Oroszország és Ukrajna között zajló közel kétéves háború árnyékában.

Belföld

Nagyhatalmi ígéretek vagy függetlenség: Magyarországnak is döntenie kell

Van egy nagyon fontos és fájdalmas tanulsága az idei évnek – akár Ukrajnára, akár Izraelre vagy Magyarországra fókuszál az ember: igen súlyos következményekkel jár az, ha egy nemzet elveszti vagy feladja részben vagy egészben a szuverenitását. Kemény lecke ez, amelyből muszáj tanulni.

Újra előjött a téma: ne szavazhasson, aki iskolázatlan?

Futótűzként terjedt a hír a közösségi médiában a romák között, miszerint a Mi Hazánk el akarja venni tőlük a szavazati jogukat. A választójog iskolázottsághoz kötése, amely része a Novák Előd által múlt héten benyújtott választási „reformjavaslatoknak”, nem új keletű, és nem csak a szélsőjobboldali szavazók támogatják.

Hit és értékek

Mit mond a Biblia az eutanáziáról?

Egyre hevesebbé váló vita alakul ki a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő Karsai Dániel alkotmányjogász aktivitása nyomán, amely során szeretné elérni, hogy Magyarországon is engedélyezhetővé váljon az aktív eutanázia, azaz a gyógyíthatatlan beteg halálba segítése. Vajon mi a bibliai világnézet alapján álló keresztény hívők válasza ezekre a kérdésekre?

HÁTTÉR

Mit pénzel Gázában az Európai Unió?

A terrorállamként működő Gázai övezet fennállása óta főként külső adományokból él. Mi motiválja az EU-t, hogy támogassa? Mennyire jár el körültekintően, amikor százmillió eurós pénzeket juttat folyamatosan a térségbe?

Katonai programként kezelték a Covid-járványt

Az amerikai kormány nemzetbiztonsági kérdésként kezelte a Covid-járvány okozta közegészségügyi válságot. A militarizált pandémiás válaszok azonban kihívást jelentenek a demokrácia számára, mert megkerülik az elszámoltathatóság kérdését.

D-vitamin: így tölthetjük fel a “raktárainkat”

Az alapvető tápanyagokon (fehérjén, szénhidráton és zsíron) kívül a vitaminok is nélkülözhetetlenek a szervezetünk normális működéséhez. Szent-Györgyi Albert, a C-vitamin Nobel-díjas felfedezője szerint a vitaminok „olyan anyagok, amelyek ahhoz kellenek, hogy ne legyünk betegek”. A megfelelő vita­minellátottság számos betegség kialakulását is megelőzheti, és segít az egészség fenntartásában.

Nem is hinné, mi kellett a rabszolgaság eltörléséhez Angliában

190 évvel ezelőtt hunyt el William Wilberforce, akit rabszolgaság elleni tevékenysége miatt „Anglia lelkiismeretének” neveznek. Érdemes megnézni a Szabadság himnusza című filmet, melyből kiderül, hogy az angol rabszolga-kereskedők jogos félelme az volt: ha ők felhagynának is a vitatott gyakorlattal, a franciák azonnal átvennék helyüket, A rabszolgaság tehát nem szűnne meg.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!