hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nagyhatalmi ígéretek vagy függetlenség: Magyarországnak is döntenie kell
Vita a szuverenitásról
Nagyhatalmi ígéretek vagy függetlenség: Magyarországnak is döntenie kell

Fotó: AP / Natacha Pisarenko

2023. 12. 14.
Van egy nagyon fontos és fájdalmas tanulsága az idei évnek – akár Ukrajnára, akár Izraelre vagy Magyarországra fókuszál az ember: igen súlyos következményekkel jár az, ha egy nemzet elveszti vagy feladja részben vagy egészben a szuverenitását. Kemény lecke ez, amelyből muszáj tanulni.

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

A héten fogadta el az országgyűlés az úgynevezett szuverenitásvédelmi törvényt, amely azt a célt hivatott elérni, hogy betömködje azokat a réseket, amelyeket kihasználva külföldről jelentősen lehet befolyásolni a magyar választásokat. Magát a szabályozást kiemelt vita övezte, többen diktatórikus lépésként tekintenek a Szuverenitásvédelmi Hivatal felállítására és jövőbeni monitorozó, javaslattevő tevékenységére, ám azt látni kell, hogy a világ több országában ennél még sokkal szigorúbb törvényekkel igyekeznek védeni szuverenitásukat a különböző nemzetek.

Szükség is van Magyarországon szuverenitásvédelemre, mert a nagyhatalmak, az utóbbi időben főként az Egyesült Államok, egyre intenzívebb és leplezetlenebb formában igyekeznek befolyásolni a magyar belpolitikát, társadalmat, kultú­rát és jogi környezetet. Az a nemzet, amely a szuverenitását nem védi, sőt – bizonyos érdekek mentén – feladja, kegyetlen csapdába esik.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!