hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újra előjött a téma: ne szavazhasson, aki iskolázatlan?
Célkeresztben a romák és az idősek
Újra előjött a téma: ne szavazhasson, aki iskolázatlan?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 12. 14.
Futótűzként terjedt a hír a közösségi médiában a romák között, miszerint a Mi Hazánk el akarja venni tőlük a szavazati jogukat. A választójog iskolázottsághoz kötése, amely része a Novák Előd által múlt héten benyújtott választási „reformjavaslatoknak”, nem új keletű, és nem csak a szélsőjobboldali szavazók támogatják.

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

„Kezdeményezzük a választójog írni-olvasni tudáshoz kötését, méghozzá nem azért, mert a Medián legutóbbi kutatása szerint a Mi Hazánk mozgalom szavazói körében a legmagasabb a diplomások aránya, hanem azért, mert a választási csalásokat elkövető pártok rendszerint azoknak a szavazatait vásárolják meg könnyebben, akik írni-olvasni sem tudván, a szavazólapon sok esetben nem is tudják elolvasni, hogy azon mi szerepel” – többek közt ezzel magyarázta múlt héten Novák Előd a Mi Hazánk egyik „reformjavaslatát”.

A Mi Hazánk ősszel nyújtotta be a fővárosi közgyűlési választási rendszert átalakító javaslatát, amit kedden megszavazott a Fidesz–KDNP frakció. A sikert látva állt elő a Mi Hazánk 10 újabb ötlettel, köztük a választójog korlátozásával, ezeket még nem tárgyalta a parlament.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!