Minden élet számít, "kivéve a magzatoké"? - magzatvédő kampányt indított a Mi Hazánk
A párt szerint a "szívhangtörvény" lehetőséget adna az életre
Minden élet számít, "kivéve a magzatoké"? - magzatvédő kampányt indított a Mi Hazánk

Forrás: Facebook/Novák Előd

2021. 02. 15.
Országos magzatvédő kampányt indít a Mi Hazánk Mozgalom - jelentette be a párt alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Novák Előd közölte: az akció keretében a párt aktivistái több száz, a koronavírus-járvány elleni védekezés fontosságára figyelmeztető kormányzati óriásplakátot ragasztottak felül.

Így most a "Vigyázzunk egymásra! Minden élet számít" feliratú plakátokon a "Kivéve a magzatoké..." kiegészítés szerepel a Mi Hazánk Mozgalom logójával

- idézte fel.

A politikus úgy vélekedett, hogy a Gyurcsány- és az Orbán-kormány abortuszpolitikája között nincs különbség, és az alaptörvényben is hazugság az a megfogalmazás, hogy a magzat életét védelem illet meg a fogantatástól.

Erre a tarthatatlan helyzetre kívánja felhívni a figyelmet a Mi Hazánk Mozgalom az óriásplakátok felülragasztásával, polgári engedetlenségi mozgalom keretében - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a Mi hazánk már több alkalommal benyújtotta az Országgyűlésben az úgynevezett szívhangtörvény-javaslatát. Ez arról szól, hogy az abortuszt megelőzően tegyék kötelezővé a várandós nők számára a magzat szívhangjának meghallgatását. Ezt azonban egyszer sem fogadták el, miközben az "abortusz a vezető halálok", sőt az abortusz több életet kiolt mint a tíz vezető halálok együttvéve.

Sőt az abortusz a családon belüli erőszak legelterjedtebb és legbrutálisabb formája

- fogalmazott Novák Előd.

A szívhangtörvény esélyt adna a magzatok számára, hogy az "utolsó szó jogán, életükben egyszer kommunikálni tudjanak saját édesanyjukkal" - mondta a politikus.

Kérdésre válaszolva Novák Előd úgy vélekedett, hogy a plakátok átragasztása nem minősül rongálásnak, hiszen csupán kiegészítik a molinókat. Ugyanakkor a polgári engedetlenségi mozgalom keretében vállalják az akció jogi következményeit - közölte az alelnök.

Nem tervez törvényt módosítani a kormány

A Hetek korábbi lapszámában megkérdezte Novák Katalin családokért felelős minisztertől megkérdeztük, hogy mi az oka annak, hogy az alaptörvény elismeri a magzatok élethez való jogát, a törvényi szabályozás mégsem korlátozza az abortuszt ennek megfelelően. A miniszter válaszában emlékeztetett, hogy az elmúlt 10 évben több mint 30 százalékkal csökkent a terhességmegszakítások száma, de persze nem elégedettek.

Szerintük nem a jogszabályok megváltoztatása a legmegfelelőbb eszköz az abortusz elleni küzdelemben, hanem a józan ész diadalában hisznek.

Cél, hogy egyre szélesebb körben legyen magától értetődő, hogy a méhen belüli élet teljes értékű emberi élet. 

A teljes interjút itt lehet elolvasni. 

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!