hetilap

Hetek hetilap vásárlás
“A Harvard gyűlöli a zsidókat” - növekvő antiszemitizmus az amerikai egyetemeken
Piedesztálra emelt gyűlölet
“A Harvard gyűlöli a zsidókat” - növekvő antiszemitizmus az amerikai egyetemeken

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 12. 14.
Több tízezres palesztinpárti tüntetések, zsidók elleni atrocitások és a kiirtásukra való bujtogatás – csak néhány az október 7-én Izraelt ért Hamász-támadást követő eseményekből. A helyszín nem egy iszlám ország, hanem az amerikai elit egyetemek. a jelek szerint a helyzet már jó ideje ilyen súlyos, csak eddig senki nem vette komolyan.

CSAK EGYÜTT TUDJUK FOLYTATNI! Az elmúlt évben a Hetek minden korábbinál élesebben állt ki az igazság mellett: legyen szó a keresztény értékek védelméről, vagy az Izrael melletti kiállásról. Fizessen elő Ön is, hogy jövőre is folytatni tudjuk ezt a munkát: hetek.hu/elofizetes

A múlt héten három neves amerikai elit egyetem elnöke is meg kellett, hogy jelenjen a kongresszus előtt, hogy választ adjon azokra a kérdésekre, amelyek az egyetemeken tapasztalható antiszemitizmusra és Izrael-ellenességre vonatkoztak. Ezek a jelenségek ugyanis a Hamász október 7-i támadása után a világ számára is sokkal szembetűnőbbé váltak, mivel a sokszor erőszakba hajló palesztinpárti tüntetések száma az egyetemi campusokon jelentősen megszaporodott.

A republikánus bizottsági tagok számonkérték az egyetemi vezetőkön, a Harvard elnökén, Claudine Gay-en, a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MTI) elnökén, Sally Korn­bluthon, és a Pennsylvaniai Egyetem (Penn) – azóta lemondott – elnökén, Elizabeth Magillen, miért nem szankcionálták az izraeli diákokat inzultáló hallgatókat, illetve miért nem szüntették meg a zsidókkal szemben tevékenykedő, gyűlöletkeltő és erőszakos kifejezéseket használó diákcsoportokat.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!