hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hamász-túszok családtagjai Budapesten: hihetetlen, amit a magyaroktól kapunk!
Hamász-túszok családtagjai Budapesten: hihetetlen, amit a magyaroktól kapunk!

A Hamász magyar túszainak családtagjai Kovács Zoltán államtitkárral is találkoztak.(Forrás: Facebook / Kovács Zoltán)

2023. 12. 14.
Emlékezni, emlékeztetni és harcolni a lassan feledésbe merülő elhurcolt ártatlanokért. Ezzel a céllal érkeztek Budapestre a két, még mindig Hamász-fogságban levő magyar–izraeli túsz, Omri Miran és Ilan Weiss családtagjai.

O snat Weiss, Raviv Weiss, Daniel Miran és Lishay Miran különleges sajtótájékoztatón számoltak be szerda délelőtt az október 7-én őket ért borzalmakról a MERKAZ Héber és Izraeli Kulturális Központban, és egyúttal köszönetet mondani a magyarok kiállásáért, támogatásáért.

Izrael Állam magyarországi nagykövete, Jakov Hadas-Handelsman bevezetőjében elmondta, hosszú, nehéz és intenzív utat járnak végig most a túszok családtagjai. A médianyilatkozatokat és mindent azért tesznek, hogy nemzetközi szinten is megpróbáljanak nyomást gyakorolni mindenkire, akire csak lehet, annak érdekében, hogy szeretteik, hozzátartozóik és az összes elrabolt, akik közül még mindig 137-en vannak a Hamász fogságában, minél hamarabb hazajuthasson.

„A Weiss és a Miran család tagjai nem véletlenül vannak most itt Magyarországon. Mivel az elraboltak magyar állampolgárok is, természetesnek láttuk azt, hogy itt is megosszák történeteiket… Nem könnyű ezeket meghallgatni. Nem könnyű beleérezni abba, hogy mi történhetett, mi messze vagyunk, és ők hozzák nekünk ide közel mindazt a szörnyűséget, ami október 7-én, azon a fekete szombaton történt”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!