Már az október 7-ei támadás előestéjén gyanús tevékenységet észlelt az izraeli hírszerzés Gázában
Tucatnyi terrorista aktivált izraeli SIM-kártyát telefonjában
Már az október 7-ei támadás előestéjén gyanús tevékenységet észlelt az izraeli hírszerzés Gázában

Forrás: Shutterstock/Anas-Mohammed

2024. 02. 27.
A Hamász október 7-i támadása előtt éjfél körül az izraeli hírszerzés tisztviselői észlelték, hogy a Gázai övezetben terrorista ügynökök tucatjai aktiváltak izraeli SIM-kártyákat a telefonjaikban - ismerte el hétfőn az IDF.

A dél-izraeli mészárlás órákkal később, reggel fél hétkor kezdődött, amelynek során mintegy 3000 Hamász vezette terrorista tört be szárazföldön, levegőben és tengeren Izraelbe a Gázai övezetből, mintegy 1200 emberrel végezve és 253 különböző korú túszt - többségükben civileket - foglyul ejtve az izraeli városokra kilőtt több ezer rakéta áradatának fedezékében.

Az IDF cenzora engedélyezte a SIM-kártya ügy egyes részleteinek közzétételét, miután vasárnap az izraeli 14-es televíziócsatorna élő hírműsorában arról számoltak be, hogy a gázai terroristák a támadás éjjelén éjfélkor

egyszerre mintegy 1000 SIM-kártyát aktiváltak.

Hétfői nyilatkozatában az IDF és a Shin Bet biztonsági ügynökség határozottan cáfolta ezt a számot. 

Közölték, hogy a gyakorlatban "több árulkodó jel halmozódott fel, amelyek között egyebek mellett csak tucatnyi olyan SIM-kártya aktiválása szerepelt, amelyeket a múltban korábbi események során aktiváltak".

Mivel az izraeli SIM-kártyával ellátott eszközöket korábban is aktiválták anélkül, hogy bármi történt volna, arra következtetett az izraeli hírszerzés, hogy a Hamász ismét csak gyakorlatozik, és ezt nem tekintették a tervezett támadás végleges jelének. 

(Times of Israel/Hetek)
 

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!