hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Ki támadja valójában a demokráciát Izraelben?

Hisztéria az utcákon, fekete címlapok a baloldali napilapokon Izraelben. Netanjahu jobboldali kormánykoalíciója megszavazta a törvényt, melynek értelmében észszerűtlenségre hivatkozva a Legfelsőbb bíróság nem kaszálhat el többé parlament által elfogadott törvényeket.

Izrael hatalmas gesztust tett egy arab államnak

A felcímben szereplő hír diplomáciai bomba­ként robbant múlt héten, majd napokig címlapokon szerepelt az észak-afrikai sajtóban. De mit is jelent ez a gesztus a részt vevő országok számára, és mi a jelentősége itt, Európában?

Pusztító erdőtüzek Európában: drámai beszámolók

Menekülő turistatömegek Rodoszon, Korfun és Cipruson, több tucat halálos áldozat Algériában. A hetek óta tomboló tűzvészt sok tudós siet az ember okozta klímaváltozás számlájára írni, ugyanakkor nem lehet kizárni, hogy gyújtogatás áll a háttérben.

Belföld

„Mondják, hogy a prostitúcióból nincs kiszállás, és tényleg nincs. Önerőből nincs”

Annamáriának alkoholista, drogfüggő prostituáltként tíz éve volt egy olyan álma, hogy börtönökben hirdeti az evangéliumot. Meghökkentő víziója két hete vált valósággá, amikor megrendülten beszélt nem mindennapi életútjáról a kalocsai női fegyház hallgatósága előtt.

A Biblia ajándéka - E heti köszöntőnk

Talán nincs is olyan könyv a világtörténelemben, amelyet többször akartak betiltani, mint a Bibliát. Indexre tették, cenzúrázták, begyűjtötték.

Hit és értékek

Hogyan lesz vége a világnak?

Egy amerikai kutatóintézet hosszú távú előrejelzést készített arról, hogy mekkora a kockázata egy világvégének. Nem teológiai, pusztán gyakorlati tendenciákat vizsgáltak, de így is megdöbbentő következtetésekre jutottak.

HÁTTÉR

Nyaralás közben is a munkán pörög? Tanácsok az igazi pihenéshez

Szabadság, chillezés vagy nyugalom nélkül nincs fejlődés, megújulás. A pihenésről mint befektetésről, a minőségi regeneráció jelentőségéről Langer Violával, a Nyugizóna pszichológusával értekeztünk.

Oppenheimer: ez lesz az év filmje?

Christopher Nolan műve tömény alkotás. Mintha több filmet látnánk ebben a három órában, csak győzzük figyelni. Az első a Találmány, az atombomba története. A második Amerika és a kommunizmus viszonya. Ehhez jön a Zseni jelleme, ami veszélyes gravitációs tér: ha közelítünk felé, nem mindenki éli túl.

Így újulnak meg Budapest ikonikus épületei

Budapest építészeti és kulturális szempontból az 1800-as évektől kezdve az 1930-as évekig folyamatosan fejlődött. Ebben az időszakban „kelet Párizsának” is nevezték, mivel felvonultatta az időszak építészeti stílusainak sokszínűségét, és szépsége, hangulata a francia fővároséval vetekedett.

A titokzatos Mr. Starmer - Ő lesz a következő brit miniszterelnök?

Ha ma tartanák a választásokat az Egyesült Királyságban, jó eséllyel Sir Keir Starmer kezébe kerülnének a Downing Street 10. kulcsai. A felmérések szerint az általa vezetett Munkáspárt támogatottsága 47 százalék, szemben a Konzervatív Párt 25 százalékával. Starmer számára azonban kihívás, hogy sokan sem a politikai programját, sem őt nem ismerik.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!