hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Mondják, hogy a prostitúcióból nincs kiszállás, és tényleg nincs. Önerőből nincs”
Beszélgetés Rigó Annamáriával
„Mondják, hogy a prostitúcióból nincs kiszállás, és tényleg nincs. Önerőből nincs”

Fotó: a szerzô felvétele

2023. 07. 27.
Annamáriának alkoholista, drogfüggő prostituáltként tíz éve volt egy olyan álma, hogy börtönökben hirdeti az evangéliumot. Meghökkentő víziója két hete vált valósággá, amikor megrendülten beszélt nem mindennapi életútjáról a kalocsai női fegyház hallgatósága előtt.

Kívülről senki se hinné, hogy a Kalocsa belvárosában található régi, patinás épület a főként női raboknak fenntartott fegyházat és börtönt rejti magában. A kapuban a biztonsági őrök a júliusi tikkasztó hőségben is udvariasak, segítőkészek velünk, akárcsak bent a börtönőrök – érezhetően mindenki tudja, hogy itt evangelizációs összejövetel lesz, már vártak minket.

A börtönudvaron gyülekeznek mindazok, akiket közelebbről is érdekel a zenés istentisztelet: vagy 80 női rab és tőlük szeparáltan tucatnyi férfi fogoly, fiatalok, középkorúak vegyesen. Kíváncsian fürkésszük egymást az udvart széltében kettészelő rácsozaton keresztül, majd mikor az Új Forrás együttes elkezd zenélni, többen közülük táncra perdülnek, tapsolnak, láthatóan örülnek a zenekarnak, amely – tavalyi ígéretéhez híven – eljött hozzájuk megint.

Az arcokon nyitottság, rabok és őrök egyaránt figyelmesen hallgatják Sárközi György lelkészt, aki arról beszél, hogy nem a koncertezés volt a cél, hanem az élő Isten hívásának tolmácsolása feléjük. Mindenki együtt mondja Gyurival a megtérő imát, majd kézen fogva óriási kört alkotnak vele az udvaron, mialatt a lelkész megáldja őket. Rengeteg az átszellemült arc, a reménység üzenetének különösen erős visszhangja van a társadalom számkivetettjei között.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!