hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Biblia ajándéka - E heti köszöntőnk
A Biblia ajándéka - E heti köszöntőnk

Fotó: Nyirő Márk

2023. 07. 28.
Talán nincs is olyan könyv a világtörténelemben, amelyet többször akartak betiltani, mint a Bibliát. Indexre tették, cenzúrázták, begyűjtötték.

Nem olyan régen még Magyarországon is csak úgy lehetett új Bibliákhoz jutni a hívőknek, ha azokat valamilyen úton-módon külföldről becsempészték, padláson rejtegették. Az emberiség Biblia elleni küzdelme a mai napig tart, Svédországban megégették, Finnországban perelnek miatta, a mesterséges intelligencia újraírná, s vannak országok, ahol a mai napig börtön vagy még súlyosabb ítélet jár a birtoklásáért. 

Pedig nincs fantasztikusabb és fontosabb könyv a világon, mint a Szentírás. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a rengeteg eltörlési, betiltási kísérlet ellenére csaknem kétezer éve változatlan formában olvashatjuk, évszázadok óta már magyarul is az abban leírt igazságokat, üzeneteket.

Az örömhír, amit tartalmaz, százmilliók számára jelenti a reménységet és hitet. 

Éppen ezért gondoltuk, hogy viszünk pár Bibliát ajándékba azoknak az egyetemistáknak, akik a Libri(*) fóliázós döntése ellen tiltakozva, ingyen osztogatnak a járókelőknek LMBTQ-tematikájú könyveket. A gesztus nem maradt visszhang nélkül, de ez nem is baj. Sőt.

A Hetek munkáját eddig is az igazság megismerése és hirdetése határozta meg, és ezután is ez fogja. 

 

 

 

(*) Helyesbítés: Tévesen úgy fogalmaztunk, hogy a Bibliát kapó egyetemisták a Libri fóliázós döntése ellen tiltakoztak. A Libri a megjelenést követően jelezte, hogy valójában a Fogyasztóvédelmi Hatóság 2023 júniusában könyvek nem megfelelő kihelyezése miatt megbírságolta a vállalatot. A határozatuk kitért arra is, hogy az érintett könyvek forgalmazása zárt csomagolásban és a többi terméktől elkülönítve kell, hogy történjen. A könyvek fóliázása tehát nem a Libri döntése, hanem törvényi előírás.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!