hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Saját szövetségesei ellen kémkedik Amerika - óriási a botrány

A Snowden-incidenst is felülmúlhatja több mint száz szigorúan titkos Pentagon-irat kiszivárgása az elmúlt napokban, melyek érdekes képet festenek az orosz–ukrán háborúról, illetve egy szövetségesei után kémkedő és nyomásgyakorló Amerikáról.

„Tajvan fontosabb Amerikának, mint Ukrajna”

Tajvannak nagyon fontos biztonsági és stratégiai szerepe van az Amerikai Egyesült Államok átfogó ázsiai biztonsági programjában – fogalmazott Liu Si-csung a Hit Rádió Létkérdés című műsorában annak kapcsán, hogy Caj Jing-ven, Tajvan elnöke egy tíznapos külföldi körúton vett részt, melynek során több közép-amerikai ország mellett az Amerikai Egyesült Államokat is útba ejtette. Kaliforniában a Kevin McCarthy republikánus házelnök vezette kétpárti amerikai törvényhozási delegáció találkozott az elnökkel.

Macron üzent: nem leszünk az Egyesült Államok vazallusa

A francia elnök Kínában tett látogatása alaposan felborzolta a kedélyeket, miután arról beszélt, hogyan kéne Európát a világrend harmadik pólusává emelni, s egyúttal hátrahagyni azt a vazallusi szerepkört, ami Amerika és az EU kapcsolatát jellemzi.

Mocskos kis hazugságok - E heti köszöntőnk

Hiába áll rendelkezésünkre végtelen mennyiségű információ, és demokratizálódott a közösségi oldalak hatására az újságírás: minden korábbinál nehezebb lett a tájékozódás ebben a rendkívüli hírzajban. Az embernek fogalma sincs, hogy mi igaz és mi nem, mi hiteles és mi nem.

Belföld

Lehallgatás, szankciók: akcióban az Egyesült Államok Magyarországon 

Gyorsan romlik a viszony Washington és Budapest között, az amerikai nagykövetség plakátkampánnyal és szankciókkal venné rá a magyar kormányt, hogy változtasson Oroszországgal kapcsolatos politikáján.

Megdöbbentő előrejelzés: elnéptelenedik a magyar vidék fele

Jelentősen fogy Magyarország elmaradottabb régióinak lakossága a keletről nyugatra történő belső elvándorlás következtében. A gazdasági célú vándorlás mellett a másik fő trend az urbanizáció: előrejelzések szerint a magyar városlakók aránya a jelenlegi 72-ről 82 százalékra fog nőni 2050-re.

Hit és értékek

Mit és hogyan tanuljunk, hogy sikeresek legyünk?

Dániel prófétát a Biblia rendkívüli szellemi emberként tárja elénk. Királyok tanácsadója, a Perzsa Birodalom főintézője. Napjában háromszor imádkozik, és a világtörténelem titkait feltáró próféciákat kap Istentől. Ha figyelmesen olvassuk a történetet, kiderül, hogy sorsának alakulásában – isteni elhívása mellett – intellektuális képességei is szerepet játszottak.

HÁTTÉR

Majdnem szemétként végezték az egyik legnagyobb magyar festő művei

Halála után rokonai kocsiponyvaként akarták eladni festményeit – ma akár félmilliárd forintot is fizetnek egy művéért. 170 éve született Csontváry Kosztka Tivadar, a magyar festőművészet legeredetibb alakja. A Szépművészeti Múzeumban megnyílt Csontváry 170 című kiállítás a festőgéniusz életművét tárja a látogatók elé.

Így szolgálja ki a diktatúrát a világ egyik legnagyobb techóriása

Egyetlen kínai cég sem tudott akkora befolyásra szert tenni belföldön és nemzetközi szinten, mint a Tencent. A megavállalat 2022-ben az ötödik legértékesebb cégnek számított a BrandZ toplistáján, mégis kevésbé ismert, mint az első négy helyen álló Apple, Google, Amazon vagy Microsoft.

Tényleg ilyen lesz Magyarország száz év múlva?

A Műanyag égbolt magyar–szlovák animáció tipikus végidős mozi a hazai, már alig ismerős tájon. Az alapötlet kiváló. A disztópikus hangulat kellően nyomasztó. Azonban az alkotás inkább az ügyes nyitány és a pazar látvány kísérleti metszete.

KÁVÉSZÜNET

A kincses sziget nyomában

A természeti különlegességek paradicsomának számító Madagaszkár az azonos nevű 3D-s animációs kalandfilm-vígjátékról vált ismertté a 2000-es években, de azt már kevesen tudják, hogy a hatalmas szigetországnak magyar királya is volt.

Körbetekerné a Balatont? Mutatjuk, hogyan csinálja

Nemcsak a nyári fürdőzők, hanem az aktív sportok szerelmesei is visszavágynak a Balatonhoz, mely még a térséget jól ismerők számára is tartogat meglepetéseket.

Közeledik a vakáció: így utazzunk tudatosan

Az idei utazás  kiállítás egyik fő témája a fenntart­ható turizmus volt, amelynek részleteiről, okairól és céljairól  a VIMOSZ képviseletében Dr. Böröcz Lajossal és Dr.  Jandala Csillával  beszélgettünk.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!