hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

„Nem vagyok biztos benne, hogy nem külföldről gerjesztik a feszültséget Izraelben”

Hetek óta dúlnak az indulatok, tömeges megmozdulásokra kerül sor Izrael-szerte azon jogi reform kapcsán, mely a kormány szerint a szélsõbaloldal túlzott befolyásának vetne véget, ellenzõi szerint azonban magának a demokráciának. A kérdésrõl Ran Bar-Josafat jogi szakértõt kérdeztük.

Trump és a többiek: rég nem látott küzdelem indult a republikánus jelöltségért

Még hónapokba telhet, mire a republikánus előválasztási mezőny végleges formát ölt. Utánajártunk, kik azok a politikusok, akik úgy hiszik, megtörhetik Donald Trump hegemóniáját, és 2024-ben elnökjelöltként szállhatnak ringbe a demokratákkal szemben.

Nem fogom félelemből feladni a hitem - interjú a kanadai tinivel, akit azért tartóztattak le, mert szerinte csak két nemet teremtett Isten

Egy 16 éves kanadai tinédzsert katolikus iskolája felfüggesztette, a rendőrség pedig több ízben letartóztatta, miután kiállt amellett, hogy Isten összesen két nemet teremtett, és a drag queen mesedélutánok egyáltalán nem valók gyermekeknek. Josh Alexanderrel beszélgettünk.

Keleten a helyzet változatlan – E heti köszöntőnk

Közel nyolcvan év telt el úgy, hogy Európa nyugati felének a legnagyobb háborús élménye a világ másik végén fekvő parányi Falkland-szigetek visszavételéért útnak indult brit operett hajóraj volt.

Belföld

Miért drágultak meg ennyire az élelmiszerek Magyarországon?

500 forintért ma 1 liter tejet vagy fél kiló kenyeret vehetünk valamelyik olcsó diszkontláncban – az élelmiszerek drágulása Európa-szerte Magyarországon a legnagyobb mértékű, az okok összetettek. Az előrejelzések szerint a drágulás 2023 közepétől fékeződni fog.

Európa újra fegyverkezik: sorkötelezettség, erős hadseregek jöhetnek

A súlyos katonai veszteségek miatt felmerült a lehetőség, hogy a fegyverek mellett Ukrajnának katonákra is szüksége lenne. Amellett, hogy ez rendkívüli mértékben megnövelné az eszkaláció veszélyét, kérdés, hogy Európa egyáltalán képes lenne-e a meglévő haderejéből ilyen segítséget nyújtani. A sorkatonaság visszaállításának lehetősége máris egyre több országban merül fel. 

Gyermekvédelem: van mit kijavítania a kormánynak

Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvényén dolgozik az Orbán-kormány, miközben pedofil bűncselekmények sora rázza meg a hazai közvéleményt. Közben az Európai Bizottság beperelte Magyarországot a gyermekvédelmi törvénye miatt, a keresethez pedig több uniós tagállam is csatlakozott. (2023.03.03.)

Hit és értékek

Tegyél félre okosan! - a pénzügyi intelligencia bibliai alapelve

A Biblia alapelvei ma is biztos alapot kínálnak a pénzügyi tervezéshez, hiszen a modern technológiai környezetben is ugyanazok a kérdések merülnek fel az anyagiakkal kapcsolatosan. Cikksorozatunk második részében a megtakarítás, az albérletezés vagy saját ingatlan tulajdonlása, illetve a hitelfelvétel kérdéseit járjuk körbe.

HÁTTÉR

Lazán ellenőrzött vonatok -az ohiói környezeti katasztrófáról

Az ohiói East Palestine-nél február 3-án történt vonatkisiklás súlyos környezeti katasztrófát okozott. A történet a manipulált tájékoztatás és a korrupció miatti inkompetencia tankönyvi példája.

„Sok türelem kell ehhez a munkához, de előremozdulnak életek” - Kakukné Emma 1967 óta védőnő Tiszanánán

„Nekem soha nem volt olyan problémám, hogy rendőrrel kelljen bemennem a roma családokhoz. Inkább azt látom: várják, hogy menjek hozzájuk, lehetőleg minél gyakrabban” – mondja Kakuk Béláné Zagyva Emma Erzsébet, aki 1967 óta dolgozik védőnőként a heves megyei Tiszanánán.

Véleményvezérek: tartalomgyártás a marketing szolgálatában

Az influenszerek rohamos tempóban váltak az internet új generációs sztárjaivá. Ők azok, akik termékek kipróbálásából, reklámokból és más közösségimédia-posztokból szerzik a bevételüket. Térnyerésüknek köszönhetően a közelmúltban a magyar Forbes listát közölt arról a húsz digitális tartalomgyártóról, akik a legnagyobb hatással vannak a közönségre.

A Patkányfogó rejtélye: középkori történet egy elveszett generációról

Mindenki hallott már a Patkányfogó történetéről, amelyben Hameln városa az összes helyi gyermeket elveszítette. A sztorit több mint 30 nyelvre lefordították, és még mindig zajlik a vita arról, hogy vajon megtörtént eseményeken alapul-e. Mostani korunkra mindenesetre kísértetiesen illik.

KÁVÉSZÜNET

Mindent a gyerekeknek köszönhetek! - Interjú Vámos Robi művész-mentor íróval

Egyre gyakoribb - főleg tinik körében - egymás cikizése, csúfolása, sokan azt hiszik, hogy menõ folyton beszólni. Ám a Légy Te is bánthatatlan! című könyv rámutat arra, milyen sebeket lehet okozni ezzel, és megoldást is nyújt a kiközösítés elkerüléséhez.

Befújta a szellő ablakunkon a tavaszt: tanácsok otthonunk takarításához és dekorálásához

„Gyerekekkel a lakásban takarítani olyan, mint csokis keksszel a szánkban fogat mosni” – tartja a népi bölcsesség. Igazi kihívást jelenthet évszakváltáskor különösen otthonunk és dekorációink megújítása, de ne feledjük, az eredmény garantáltan kárpótol mindenért.

Európa legszebb kastélyai: lélegzetelállító, pompázatos építmények

Van a kastélyokban valami lenyűgöző. Monumentálisak, romantikusak, rejtélyesek, ha a falaik mesélni tudnának, biztos, hogy napestig hallgathatnánk a történeteiket. A világon több százezer kastély, vár és palota található, és mindegyiknek megvan a saját meséje.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!