hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tegyél félre okosan! - a pénzügyi intelligencia bibliai alapelve
Második rész
Tegyél félre okosan! - a pénzügyi intelligencia bibliai alapelve

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 03. 02.
A Biblia alapelvei ma is biztos alapot kínálnak a pénzügyi tervezéshez, hiszen a modern technológiai környezetben is ugyanazok a kérdések merülnek fel az anyagiakkal kapcsolatosan. Cikksorozatunk második részében a megtakarítás, az albérletezés vagy saját ingatlan tulajdonlása, illetve a hitelfelvétel kérdéseit járjuk körbe.

Ősi bibliai alapelv, hogy nem szabad a teljes keresetünket felélni – egy részét félre kell tenni, hosszú távra. Pál apostol szerint „nem a gyerme­kek tartoznak kincset gyűjteni a szülőknek, hanem a szülők a gyerme­keknek” (2Korinthus 12:14). Salamon szerint „a jó ember örökséget hagy unokáinak…” (Példabeszédek 13:22) – mindent megtesz annak érdekében, hogy javakat hagyjon az utána következő nemzedékekre. „A ház és marha atyától való örökség” – erősíti meg ugyanezt az elvet a 19. fejezet 14-es versszaka. Egy jó apa szeretné, hogy a gyermekei saját ingatlannal és megfelelő munkaeszközökkel induljanak neki az életnek.

Van még egy fontos célja a megtakarításnak: nem tudhatjuk, mit hoz a jövő. Egy hívőnek nem kell rettegnie, szorongania, hiszen Isten a holnapunkat is a kezében tartja! De ez nem jelenti azt, hogy passzívan rá kellene bíznunk a sorsunkat politikusokra, az államra, illetve ellátórendszerekre. Az előrelátó ember él a kínálkozó lehetőségekkel, de igyekszik arra is felkészülni, hogy a világ dolgai a mostaninál sokkal rosszabbra is fordulhatnak. Aki ismeri a bibliai próféciákat, tudja, hogy a jövőben még számos járvány, földrengés, háború fogja sújtani az emberiséget.

A megtakarítás elhatározással kezdődik

Nem vehetjük készpénznek azt sem, hogy mindig lesz munkahelyünk, hogy soha nem kerülhetünk nehéz anyagi helyzetbe. Aki arra számít – és úgy költekezik –, hogy a jövőben minden ugyanúgy lesz, mint most, nagy bajba kerülhet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!