hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri? A pénzügyi intelligencia bibliai alapelvei 
Imádkozz, dolgozz, adakozz
Mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri? A pénzügyi intelligencia bibliai alapelvei 

A munka eredeti formája az Isten oldalán végzett kreatív, haszonnal járó, örömteli tevékenység.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2023. 02. 09.
A pénznek a gazdálkodással, tulajdonnal és a munkával való kapcsolatát könyvek, tanulmányok és különböző kurzusok tömege próbálja megfejteni, csakúgy, mint az anyagi siker titkát. Se szeri, se száma a kínált recepteknek. Mi most az ősi, bibliai szemlélet alapján igyekszünk választ keresni erre a mindenkit joggal foglalkoztató és az életünk számtalan területét érintő kihívásra.

A világ működését Isten által lefektetett, ősi törvények szabályozzák. Mindenkire vonatkozó szellemi, erkölcsi, fizikai és anyagi igazságok, melyeknek döntő szerepük van sorsunk alakulásában. Elsősorban az ezekkel összhangban vagy ellenében meghozott döntéseink határozzák meg, hogy elégedettek, boldogok, sikeresek leszünk-e a földi életünk során, vagy nem. A pénz működését is ilyen ősi alapelvek szabályozzák – ezek elsajátítása a pénzügyi intelligencia lényege.  

Mielőtt rátérnénk a Biblia anyagi élettel kapcsolatos tanításaira, fontos leszögeznünk: földi és túlvilági boldogságunkat mindenekelőtt a szívünk-lelkünk állapota határozza meg. „Boldog ember az, akinek az Úr bűnt nem tulajdonít” – olvassuk a Zsoltárok könyvében (32:2), Jézus pedig így figyelmeztet:

„Mert mit használ az embernek, ha az egész világot megnyeri is, de az ő lelkében kárt vall?” (Máté 16:26).

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!