hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Beszakadt az adakozási kedv a nyugati gyülekezetekben
Az egyházfinanszírozás bibliai szempontjai
Beszakadt az adakozási kedv a nyugati gyülekezetekben

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 10. 06.
Az amerikai keresztények ma százalékosan kevesebbet adakoznak, mint a Nagy Gazdasági Világválság idején – olvasható egy nemrégiben megjelent felmérésben. Az adakozási hajlandóság csökkenése évtizedek óta zajló tendencia a nyugati egyházban, a tizedfizetés gyakorlatával kapcsolatban pedig nincs konszenzus.

Vannak, akik szerint ez csak a zsidókra volt érvényben, az Ószövetség idején. De vajon mik az adakozástól való elidegenedés okai? Mit mond a Szentírás az adásról? Mi váltja ki valakiben az adakozó jószívűséget?

A szegényeknek is kell adniuk? Van létjogosultsága az egyházi tizedfizetésnek?

Az elidegenedés okai

A Barna Research 2022-es felmérése szerint az amerikai keresztényeknek csupán az egyötöde ad 10 százaléknál többet egyházának – a tizedet is beleértve. A megkérdezettek egynegyede semmilyen módon nem támogatja anyagilag a felekezetét. De még az aktív keresztényeknek is csupán 38 százaléka gondolja helytelennek, ha valaki nem támogatja anyagilag egyházát.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!