hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nem fogom félelemből feladni a hitem - interjú a kanadai tinivel, akit azért tartóztattak le, mert szerinte csak két nemet teremtett Isten
Josh Alexander története
Nem fogom félelemből feladni a hitem - interjú a kanadai tinivel, akit azért tartóztattak le, mert szerinte csak két nemet teremtett Isten

Forrás: Josh Alexander

2023. 03. 02.
Egy 16 éves kanadai tinédzsert katolikus iskolája felfüggesztette, a rendőrség pedig több ízben letartóztatta, miután kiállt amellett, hogy Isten összesen két nemet teremtett, és a drag queen mesedélutánok egyáltalán nem valók gyermekeknek. Josh Alexanderrel beszélgettünk.

Nem mindennapi dolog, hogy egy tinédzsert felfüggesszenek, illetve letartóztassanak csak azért, mert alapvető biológiai tényeket képvisel egy vitában. Elmesélnéd, pontosan mi miatt is kerültél bajba?

– Az egész úgy kezdődött, hogy az állami iskolából átiratkoztam tavaly az ontariói St. Joseph katolikus gimnáziumba. Itt diáklányok panaszkodtak arra, hogy fiúk használják a lánymosdókat. Ez a probléma egy osztálytermi vita keretében is feljött a nemi diszfória és a férfi szoptatás témakörei mellett. Mindenki megosztotta a gondolatait, beleértve a tanárunkat is. Fel is használtam a lehetőséget arra, hogy én is elmondjam a véleményemet. Keresztényként a Bibliát idézve rámutattam, hogy csak két nem létezik, az ember vagy férfinak születik, vagy nőnek, a gender pedig nem üti a biológiát. Idéztem a Teremtés könyvéből, de a Márk evangéliuma 10. részének 6. versét is: „mert a teremtés kezdete óta az embert férfivá és nővé teremtette az Isten”. Hamar bajba is kerültem emiatt.

A mosdóügyet az igazgató elé vittem több érintett diáklánnyal, de ő nem volt hajlandó foglalkozni a problémával, így úgy döntöttem, tüntetést szervezek az iskola előtt. Két nappal a demonstráció előtt hirtelen felfüggesztettek, mikor pedig visszaengedtek, két óráról kitiltottak, és nem beszélgethettem bizonyos transznemű diákokkal, nehogy „kárt okozzak lelki jólétükben”. Úgy volt, hogy az idei szemeszterben visszatérhetek. Már négy kredites lemaradásban voltam, ezért úgy döntöttem, az ügyvédeimen keresztül tájékoztatom az iskolát, hogy továbbra is a hitbéli meggyőződésemnek megfelelően fogok eljárni, és elvárom, hogy emiatt ne érjen hátrányos megkülönböztetés visszatérésemkor. Ekkor válaszlevélben a tanév végéig eltanácsoltak. Amikor ennek ellenére megkíséreltem részt venni az órákon, kihívták a rendőröket, akik megbilincselve letartóztattak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!