hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Véleményvezérek: tartalomgyártás a marketing szolgálatában
Véleményvezérek: tartalomgyártás a marketing szolgálatában

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 03. 02.
Az influenszerek rohamos tempóban váltak az internet új generációs sztárjaivá. Ők azok, akik termékek kipróbálásából, reklámokból és más közösségimédia-posztokból szerzik a bevételüket. Térnyerésüknek köszönhetően a közelmúltban a magyar Forbes listát közölt arról a húsz digitális tartalomgyártóról, akik a legnagyobb hatással vannak a közönségre.

Influenszernek nevezzük azt a közösségi médiában jól ismert személyt, aki véleményével képes befolyásolni a követőtábora döntéseit, életmódját és vásárlási szokásait. Nem véletlenül tartják véleményvezéreknek is őket. Digitális tartalmaik révén amolyan két lábon járó, élő reklámként funkcionálnak, hiszen alapvetően saját vagy céges terméket, szolgáltatást promóznak a nagyközönség felé.

A népszerűsítés történhet egy fényképes bejegyzésben, esetleg egy hosszabb videóban, vagy akár egy nyereményjátékkal párosítva is.

A legfontosabb, hogy olyan termék kerüljön reflektorfénybe, ami érdekelheti az érintett követőtábort. Egy autós influenszer teljesen feleslegesen próbálna konyhai robotgépet népszerűsíteni, hiszen a követőit nem ilyen termék érdekli. Azonban, ha a kertészkedés szerelmesei megtudják, hogy milyen tápoldatot használt a kedvenc kertészük a gyönyörűen virágzó rózsa gondozása során, feltételezhetően kipróbálják a csodaszert.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!