hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Trump és a többiek: rég nem látott küzdelem indult a republikánus jelöltségért
Kinek lesz esélye legyőzni a demokrata jelöltet 2024-ben?
Trump és a többiek: rég nem látott küzdelem indult a republikánus jelöltségért

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 03. 02.
Még hónapokba telhet, mire a republikánus előválasztási mezőny végleges formát ölt. Utánajártunk, kik azok a politikusok, akik úgy hiszik, megtörhetik Donald Trump hegemóniáját, és 2024-ben elnökjelöltként szállhatnak ringbe a demokratákkal szemben.

Elemzők szerint minden jel arra mutat, hogy az előválasztás még durvább lehet, mint a 2016-os megmérettetés, egyfajta „gladiátorviadal” a Joe Biden elleni indulás díjáért. A mezőny azonban teljesen más, mint 8 éve volt, mikor a Trumppal való „leszámolásra” felállított stra­tégia rendesen visszaütött.

A Spectator újságírója szerint a republikánusok sokat tanultak a tapasztalataikból azóta, ugyanakkor egy olyan volt elnök ellen szállnak ringbe, aki teljesen más pozícióból indul, mint akkor: ő és támogatói alkotják az új republikánus establishmentet, még ha annak folyamatos kritikusaként is állítja be magát. Ez óriási előnyt ad neki, és továbbra is a legnagyobb esélyekkel induló elnökjelöltté teszi.

Donald Trump, aki novemberben jelentette be a jelöltségét, és Ron DeSantis floridai kormányzó, aki egyelőre még nem szólalt meg azzal kapcsolatban, indul-e, konzisztensen a két legnépszerűbb elnökjelölt-választás a republikánus szavazók között a felmérések alapján. DeSantis legalább egy februári közvélemény-kutatásban gyakorlatilag holtversenyben áll Trumppal, míg másokban a korábbi elnök 20 százalékponttal vezet.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!