hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A bombázás sem állíthatja meg: már 100 millió forintnyi segélyt küldött Ukrajnába a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata

Visszafoglalt, de sok szempontból magára hagyott kelet-ukrajnai régióban járt a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata. A segélyszervezet munkatársai hatalmas pusztítással szembesültek Északkelet-Ukrajnában.

Munkába indultak, a hadseregnél találták magukat: kényszersorozás Kárpátalján

Ukrajna-szerte több ezer sorozóbrigád „vadászik” olyan hadköteles férfiakra, akik ezidáig valamilyen oknál fogva nem fogtak fegyvert az orosz csapatok ellen. A magyarlakta települések sem képeznek kivételt, rengeteg családnak változott meg az élete az elmúlt napokban – egy pillanat alatt.

Erkölcsi dopaminlöket? - szintet lépett a nyugati háborús retorika

Az elmúlt hetekben a NATO-országok és Moszkva részéről is megszaporodtak a nyíltan világháborúra, illetve atomcsapásokra irányuló kijelentések. Miközben számos nyugati ország egyre komolyabb fegyverszállítmányokkal látja el Ukrajnát, a béke lehetősége egyre távolabbinak tűnik.

Egy újságíró felér húsz ügynökkel: mesterséges világot kreál Amerikában a CIA és az FBI?

A Twitter-fájlok nyilvánosságra kerülése nyomán az amerikai konzervatív tábor egyre több szereplője fogalmazza meg, hogy nemzetük valójában a CIA, az FBI és a média együttműködése által kreált mesterséges valóságban él. Hiába vannak erről információk már körülbelül 50 éve, úgy látszik, Elon Musk kellett ehhez a felismeréshez.

Embernek maradni az embertelenségben – E heti köszöntőnk

Ahogyan futószalagon érkeznek hozzánk az ukrajnai háborúról szóló hírek és egyre éleződnek a felmerülő geopolitikai, gazdasági és ideológiai kérdések körüli viták, úgy kezdjük elveszíteni az érzékenységünket azok felé, akiknek menekülniük kell a borzalmak elől, akik pincékbe bújva próbálják átvészelni a becsapódásokat, akik éheznek az ellátási láncok bedőlése miatt. Gyermekek és anyák siratják halottaikat, életek munkái lesznek porrá néhány másodperc alatt. Ezekben az órákban is. Nem messze a magyar határtól. Nem messze tőlünk. 

Belföld

„Isten azért ad hosszú életet, hogy kipótolhassa mindazt a jót, ami kimaradt belőle”

„Isten azért ad hosszú életet, hogy kipótolhassa mindazt a jót, ami kimaradt belőle” – mondja a 97 éves Ilona, aki 16 évesen fogadta el Megváltóját. Férje László Sándor prédikátor volt, kettejük élete egybefonódott a magyarországi evangéliumi ébredés 20. századi történetével.

Hit és értékek

Hogyan lett politikai fegyver a jogból? - interjú Hack Péter jogászprofesszorral

Amerikától kezdve Izraelen át Európáig zajlik a küzdelem azért, hogy a demokratikus választások eredményeit és az egyes társadalmi kérdésekben megnyilvánuló többségi akarat érvényesülését jogi eszközökkel befolyásolják. Erről a jelenségről és a veszélyesnek tűnő folyamatokról beszélgettünk dr. Hack Péter jogászprofesszorral, a ELTE tanszékvezet ő egyetemi tanárával.

Elitellenes kiáltványt tett közzé a rebellis katolikus vezető

Drámai kiáltvánnyal fordult nemrég Carlo Maria Viganò érsek, a Vatikán volt amerikai apostoli nunciusa a világ nemzeteihez, az általa „globális puccsnak” nevezett folyamattal szemben. Az érsek, aki az elmúlt években – nyugdíjaztatása után – többször is bírálta Ferenc pápát, ezúttal nem elsősorban a katolikus egyház belső állapotával foglalkozott, hanem a nemzetközi hatalmi elit túlzott és romboló hatásúnak ítélt befolyásával szemben fogalmazott meg éles kritikát.

HÁTTÉR

„A korrupció az, amiből kihagynak” - botrányos ügyek rázzák meg a nyugati társadalmakat is

„A korrupció az, amiből kihagynak” – Hofi Géza, a valaha élt egyik legnagyobb magyar humorista ezt az alattomos jelenséget is képes volt szellemesen és szórakoztatóan megragadni. Az utóbbi hetekben kibukott korrupciós ügyek megrázták az európai közvéleményt. Miért olyan nehéz úrrá lenni a korrupción még a fejlett nyugati társadalmakban is?

Milliárdos Covid-franchise: szaporodó botrányok a Pfizer körül

A járvány idején sokszor hallottuk, hogy „a tudományt kell követni”. Most viszont azzal kell szembesülnünk, hogy a nagy gyógyszergyártók tudományos kísérletei nem az orvosi szükségszerűséget, hanem a profitszerzést szolgálják – beláthatatlan etikai következményekkel.

Titokban támogatja a palesztin terjeszkedést az EU

Kész terve van az Európai Uniónak arra, hogyan juttassa a Palesztin Hatóságot még nagyobb befolyáshoz Júdea és Szamaria térségében. Az erről szóló hivatalos dokumentumok, melyek szisztematikus pénzügyi és politikai támogatással kecsegtetik a palesztinokat, nemrégiben szivárogtak ki.

KÁVÉSZÜNET

Fél évszázados hazánk első Nemzeti Parkja

1973. január 1-jén született meg az első nemzeti parkunk. Költőket és írókat ihletett meg a táj szépsége és vadsága. A Hortobágyi Nemzeti Park megalakulása a „Pro Natura” memorandumnak köszönhető.

Mit tehetünk, hogy gyermekünk foga egészséges maradjon?

A most következő cikkben arra keressük a választ, hogy mikor érdemes elkezdeni a tejfogak ápolását, és hogyan tudjuk megszerettetni gyermekeinkkel a fogmosást. Érdemes időben a gyermekünk esti rutinjához igazítanunk a fogápolást.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!