hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Elitellenes kiáltványt tett közzé a rebellis katolikus vezető
Viganò érsek: Globális puccs zajlik
Elitellenes kiáltványt tett közzé a rebellis katolikus vezető

Ferenc pápát konzervatív biborosok lemondatnák, vannak, akik eretnekséggel is vádolják.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2023. 02. 02.
Drámai kiáltvánnyal fordult nemrég Carlo Maria Viganò érsek, a Vatikán volt amerikai apostoli nunciusa a világ nemzeteihez, az általa „globális puccsnak” nevezett folyamattal szemben. Az érsek, aki az elmúlt években – nyugdíjaztatása után – többször is bírálta Ferenc pápát, ezúttal nem elsősorban a katolikus egyház belső állapotával foglalkozott, hanem a nemzetközi hatalmi elit túlzott és romboló hatásúnak ítélt befolyásával szemben fogalmazott meg éles kritikát.

A nyilatkozatban Viganò konkrét lépéseket is megfogalmaz, amelyeket szerinte a létrehozandó „antiglobalista összefogásnak” kezdeményeznie kellene. A pontok megfogalmazása arra utal, hogy a katolikus vezető részletesen tanulmányozta a globalista elit nagyszabású társadalmi programjait éppúgy, mint a közösségi civil ellenállás vezető ideológusainak munkáit, és ezekkel szemben alakította ki álláspontját.

„Bűnös támadás a világ ellen”

„Két éve egy globális államcsínynek vagyunk a szemtanúi, melyben a pénzügyi és ideológiai elitnek sikerült átvenni az irányítást a nemzeti kormányzatok, köz- és magánintézmények, a média, az igazságszolgáltatás, valamint a politikai és vallási vezetők felett. Mindegyik kivétel nélkül elkötelezte magát az új urak szolgálatára, akik hatalmat, pénzt és társadalmi rangot garantálnak bűntársaiknak” – így kezdte a YouTube-on közzétett felhívását Viganò, és emlékeztetett arra, hogy alapvető jogainkat, amelyeket ezidáig felbecsülhetetlen értéknek tekintettünk, „most lábbal tiporják, valamilyen szükséghelyzet ürügyén”.

A vészhelyzetek az érvek szerint csak ürügyként szolgálnak, lehet ilyen hivatkozás egészségügyi szükséghelyzet, mint a Covid-időszakban, vagy háború, illetve más globális krízis. Viganò úgy véli, hogy ez „a globális puccs megfosztotta a polgárokat a védekezés minden lehetőségétől. A tudomány, a törvényhozó, a végrehajtó és az igazságszolgáltató hatalom mind bűntársak a törvények, az igazságszolgáltatás és saját létjogosultságuk megsértésében. Egy globális puccsról van szó, mert ez a polgárok elleni bűnös támadás kiterjed az egész világra, néhány nagyon ritka kivétellel.”

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!