hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Új Római Birodalmat vizionálnak európai vezetők

Ahogy az ukrán háború és az annak folyamán előálló energiaválság és infláció egyre nagyobb kihívás elé állítja a Nyugat egységét, az új politikai közösségekkel, szövetségekkel kapcsolatos felvetések egyre nagyobb népszerűségre tesznek szert az európai vezetők körében.

Tényleg bármi megengedhető az abortusz „védelmében”?

A Roe-ügy fél ­évszázados abortusz­diktatúrájának eltörlése után a középső és déli államokban már most több tucat olyan körzet van, ahol „lelkiismereti okokra” hivatkozva a hatóságok megtagadják az új abortusztörvények értelmében bűncselek­ményeket elkövetők elleni fellépést.

Így térne vissza Netanjahu

A nyolcpárti kormánykoalíció összeomlása után november elsején újra választ Izrael. A felállás ugyanaz, mint eddig: Netanjahu a legesélyesebb, azonban ezúttal is az a legnagyobb kérdés, hogy képes lesz-e kormányt alakítani.

Belföld

Ezért erősíti a honvédelmet az Orbán-kormány

Sok évszázad óta először van abban a helyzetben Magyarország, hogy valóban szuverén, valóban nemzeti és valóban erős politikát tud folytatni, és ennek egyik tartópillére a haderő kell, hogy legyen – hangoztatta Szalay-Bobrovnicky Kristóf honvédelmi miniszter az MCC Scrutonban tartott előadásában.

Folytatása következik: itt a Covid hatodik hulláma

A WHO a covid-járvány újabb, nyári hullámára figyelmeztet Európában, mivel a korlátozások feloldása és a turizmus berobbanása miatt júniusban megugrott a fertőzöttszám. A jelek szerint a járvány hazánkban is megint felfutóban van.

Több ágra szakadt a vírus családfája

"Én még nem voltam covidos, és nem is szeretnék az lenni" – mondja Kemenesi Gábor virológus.

Pro és kontra - E heti köszöntő

Mérhetetlen szegénységben tengődő, sőt, saját szüleik által veszélyeztetett vagy szó szerint árva gyerekek – több ezer sorsot mentettek meg a teljes kisiklástól az elmúlt három évtizedben a Böjte Csaba által alapított Szent Ferenc Alapítvány otthonaiban.

„Elmélyülni Isten szeretetében” – Zarándoklatra is vitte a gyerekeket a szexuális ragadozó

Harminc év letöltendő börtönbüntetést kapott – egyelőre nem jogerősen –  az az egykori nevelő, aki egy évtizeden keresztül bántalmazta szexuálisan  és fizikálisan a rábízott gyermekeket Böjte Csaba ferences szerzetes alapítványi gyermekotthonaiban.

Hit és értékek

Miért nem bombázták Auschwitzot?

Miért nem tettek semmit a németekkel szemben álló nagyhatalmak a népirtás megakadályozására, noha a Szövetségesek felderítésének birtokában voltak– többek között – az auschwitzi halálgyár légi fotói? Ezeken a fotókon ugyanis tökéletesen látjuk a krematóriumok kéményeit, azok füstjét, a nyílt égetőgödrök lángjait, és a halálba irányított áldozatok a vagonoktól a gázkamrákig tartó csoportjait.

HÁTTÉR

Újabb őrület: identitás lett az egészségtelen testsúly

Nem csak az a baj, hogy a kenyér napról napra drágább. Jó ideje a mentális betegségek is „inflálódnak”, különösen a testképet érintők. Firtatni az okait annak, ami korábban rendellenes volt, diszkrimináció lett, a kezelésre tett próbálkozások pedig konverziós terápiaként vannak felcímkézve.

Szélsőbalos ügyészek miatt szabadult el a bűnözés

Nemcsak a rendőrségtől vonnák meg az anyagi forrásokat a progresszívek, de az elkövetőket is egyre elnézőbben büntetik. Ez az igazságszolgáltatási reformmozgalom azonban mindenhol a bűnözési statisztikák drámai romlását eredményezi. San Francisco kerületi ügyésze, Chesa Boudin bele is bukott.

Keresztény bokszoló a ringben, az iszlám szent városában

„Az egyetlen célom ezzel a mérkőzéssel az volt, hogy Jézus Krisztust magasztaljam” – mondta múlt év szeptemberében Olekszandr Uszik világraszóló győzelmét követően. A 35 éves ukrán bokszoló csodálatos pályafutását a nehézsúlyú profi világbajnoki cím elnyerésével koronázta meg. A legnagyobb kihívás azonban még most vár rá – akár a sportág történelmi alakjává is válhat.

KÁVÉSZÜNET

Teniszcsillagok, akik a szüleik nélkül nem jutottak volna a csúcsra

Teniszvilágsztárok, akik milliókat nyűgöztek le játékukkal, és apáik, akik kikövezték számukra a sikerhez vezető utat. A győzelem­sorozatok mögött nemegyszer drámai történetek húzódnak. Felmerül a kérdés: a szülőknek lehet-e joguk bármit megtenni gyermekük világhíréért?

Minden ember van olyan érdekes, hogy lehetne egy könyv főszereplője

Wéber Anikó írónővel beszélgettünk  az Érték­teremtő Karantén projekt rendezvény keretében rendezett író-olvasó találkozón, a budapesti Bornemisza Péter Gimnáziumban.

Nyári szünetben is figyeljünk a gyerekekre!

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület, a Szent István Intézet szakmai együttműködésével „Nyári szünetben is szüntelen figyelem!” címmel kampányindító kerekasztal-beszélgetést szervezett június végén a Ficsak Családi Központ kertjében neves szakemberek részvételével.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!