hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Ezért erősíti a honvédelmet az Orbán-kormány
Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a biztonságpolitikai kihívásokról
 Ezért erősíti a honvédelmet az Orbán-kormány

Fotó: AP / Czeglédi Zsolt

2022. 07. 07.
Sok évszázad óta először van abban a helyzetben Magyarország, hogy valóban szuverén, valóban nemzeti és valóban erős politikát tud folytatni, és ennek egyik tartópillére a haderő kell, hogy legyen – hangoztatta Szalay-Bobrovnicky Kristóf honvédelmi miniszter az MCC Scrutonban tartott előadásában.

A miniszter új miniszterként felvázolta terveit annak tükrében, hogy milyen kihívásokkal néz szembe jelenleg a Honvédelmi Minisztérium, és mire számíthat Magyarország a jövőben biztonságpolitikai szempontból. Előadásában három fő gondolatról beszélt, és nagyon sok mindenről nem. Gondolatai alapjaként elmondta, hogy az orosz–ukrán háború alapjaiban változtatta meg a biztonságról alkotott fogalmunkat, és a háború kitörése után Magyarország egyértelművé tette álláspontját, miszerint nem fog részt venni a háborúban.

Első körben a szomszédban zajló háború elemzéseként a miniszter elmondta, hogy a második világháború óta nem volt arra példa, hogy egy hatalmas erejű állam agresszorként lépett fel egy másik szuverén állammal szemben, amely a határai és identitása védelme érdekében ellenáll.

A honvédelmi miniszter hangsúlyozta, hogy teljesen világosan lehet látni, ebben a konfliktusban ki az agresszor, és ki az a megtámadott kisebb állam, amelynek az oldalán kell állnunk – egyértelművé téve, hogy Magyarország Ukrajna mellett áll.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!