hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Teniszcsillagok, akik a szüleik nélkül nem jutottak volna a csúcsra
Hogyan befolyásolták a szülők profi játékosok karrierjét?
Teniszcsillagok, akik a szüleik nélkül nem jutottak volna a csúcsra

Richard Williams edzi lányát, Venust Wimbledonban.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 07. 07.
Teniszvilágsztárok, akik milliókat nyűgöztek le játékukkal, és apáik, akik kikövezték számukra a sikerhez vezető utat. A győzelem­sorozatok mögött nemegyszer drámai történetek húzódnak. Felmerül a kérdés: a szülőknek lehet-e joguk bármit megtenni gyermekük világhíréért?

Szemmel láthatóan a legsikeresebb sportolók teljesítményét is kibillenti egy-egy magánéleti törés, ezért nem túlzás azt állítani: létfontosságú minden versenyző számára, hogy legszorosabb kapcsolatait harmónia és biztonság jellemezze, amiből újra és újra erőt tud meríteni.

„Az otthonom a családom”

A köztudottan családpárti teniszlegenda, Rafael Nadal a 22. Grand Slam-győzelmét zsebelhette be a tavasz végi-nyár eleji Roland Garros bajnokságon. A sportoló több évtizedes, nem mindennapi pályafutása során többször beszélt már a családi összetartásról mint motivációforrásról: „Akárhova megyek, az otthonom ott van, ahol a családom” – vallotta Nadal, aki a versenyek okán rengeteget utazott. A stabil szülői, párkapcsolati és rokoni háttértámogatás kiegyensúlyozott karriernek ágyazott meg, ám RAFA – Az én történetem című önéletrajzában a teniszező őszintén ír arról, hogy szülei válása milyen törést okozott játékában. A fiatal teniszikon érzelmi zűrzavarral, depresszióval küzdött; magatartása hűvös, távolságtartó lett, lelki küzdelmei pedig a pályán nyújtott teljesítményére is kihatottak.

A „salak királyának” tartott Nadal 2009-ben elvesztette a Roland Garrost (amit 2005 és 2014 között minden alkalommal megnyert), és Wimbledonban sem sikerült a címvédése. Közel egy évig tartott, míg újra visszanyerte korábbi lendületét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!