Roland Garros: Piros Zsombor és Jani Réka is továbbjutott a selejtező első körén
Roland Garros: Piros Zsombor és Jani Réka is továbbjutott a selejtező első körén

Forrás: Youtube / eurosport

2022. 05. 16.
Piros Zsombor bravúros győzelemmel bejutott a selejtező második fordulójába hétfőn a francia nyílt teniszbajnokságon.    

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A világranglista 189-edikje első Roland Garros-kvalifikációjában a harmadik kiemelt Sam Querreyt kapta ellenfélül, aki 34 évesen jelenleg csak 107. az ATP-rangsorban, de 2018-ban a 11. helyen állt, tíz tornát nyert meg, és elődöntős volt a 2017-es wimbledoni bajnokságon. A 22 éves magyar első találkozójukon bátran irányítva rögtön elvette a 198 centis kaliforniai szerváját, majd 5:2-nél ismét, így 31 perc elteltével szettelőnybe került.

A folytatásban az Australian Open 2017-es junior bajnoka 1:1-nél brékelt, miközben az amerikai sokat csúszkált a számára nem túl kedves salakon, és rendre rosszul jött ki a hosszabb labdamenetekből. Érdekes, hogy Piros ekkor hét ásznál tartott, míg riválisa meglepetésre csak egyet ütött. A sokadik elrontott Querrey-tenyeres már dupla bréket jelentett a budapesti teniszező számára, így közel került a továbbjutás, a Garros ezen szakaszában ugyanis még csak két nyert szettre mennek a mérkőzések. Piros egy kiváló fonák röptével végül lezárta a meccset, amely mindössze 58 percig tartott.

"Másodjára tudtam meccset nyerni Grand Slamen, ami hatalmas érzés"

- mondta a magyar játékos. "Tökéletesen sikerült kiviteleznem a taktikát, és Querreynek nem működött annyira a szervája, mint szokott, kicsit esett az eső, így könnyebb volt ritörnöznöm" - tette hozzá.

A főtáblához három győzelemre van szükség, Piros következő ellenfele a szerb Nikola Milojevic (162.) vagy a fehérorosz Jegor Geraszimov (146.) lesz.

Jani Réka is továbbjutott a selejtezőben

Piros Zsombor után Jani Réka is bejutott a selejtező második fordulójába a francia nyílt teniszbajnokságon.

A 20. kiemelt magyar hétfőn a hazai közönség előtt szabadkártyával szereplő Audrey Albie ellen kezdett, aki a 438. helyen áll a világranglistán. Az ellenfél bő negyedóra alatt 4:2-re elhúzott, ám a 129. helyezett Jani sorozatban négy gémmel fordított, és 36 perc elteltével megnyerte az első játszmát.

A folytatásban a 30 éves Jani Réka semmi-negyvenről hozta az adogatását, majd következő gémben az ötödik bréklabdáját kihasználva 4:1-re meglépett. Egy-egy brék után, 5:2-nél a tenyeres oldalon alig rontó siófoki teniszező könnyedén kiszerválta a meccset, amely 70 percig tartott.

"Piros Zsomborral egyszerre, egymás mellett játszottunk, és az első két labdamenetnél azt hittem, az ő ellenfele az én pályámon van, mert egymás után két ásszal kezdett. Nagyon meglepődtem, de örülök, hogy sikeresen túl vagyunk az első mérkőzésen, remélem, csütörtökön hasonlóan folytatjuk"

- fogalmazott sikere után Jani, utalva az ugyancsak selejtezős Piros Sam Querrey-vel szembeni bravúrgyőzelmére is.

Jani negyedszer szerepel a Roland Garros selejtezőjében, és az első győzelmét aratta a párizsi salakon. Következő ellenfele az olasz Federica Di Sarra (213.) vagy az ausztrál Jaimee Fourlis (236.) lesz.

A Roland Garros vasárnap rajtoló főtábláján öt magyar indulhat alanyi jogon: Fucsovics Márton, Balázs Attila, Bondár Anna, Udvardy Panna és Gálfi Dalma. 

(hetek/MTI)

.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!