hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Amerika öngyilkos bevándorláspolitikája

A Biden-adminisztráció, amely nemzetbiztonsági veszélynek nevezi azokat a szülőket, akik úgy gondolják, joguk van gyermekeik neveltetésébe beleszólni, tárt karokkal fogadja a valódi terroristákat. COVIDtól óvott és jógázással megszelídített elkövetők, angolul nem tudó tolmácsok különös esetei derülnek ki egy oknyomozói kutatásból.

Hová vezet a finnek és svédek NATO-csatlakozása?

Az orosz–ukrán háború úgy tűnik, egy korszakot zár le az európai biztonságpolitikában; egyre kisebb a tér a semlegességnek. A nyugat térhódítása eddig is sok országot terelt a NATO aklába, ám Moszkva agressziója minden eddiginél hatékonyabb katalizátornak bizonyul a nyugati szövetség bővítésére.

Meztelen képek a világűrben: Az ufócsábítás progresszív eszközei

A NASA tudósai azt tervezik, hogy (ismét) meztelen emberekről készült képeket küldenek az űrbe, abban reménykedve, hogy végre felkeltik a földönkívüliek érdeklődését. Az ábrázolások egy felhívást is tartalmaznak, hogy válaszoljanak, ha egy intelligens idegen faj megtalálja a képeket.

Belföld

Az európai szexipar a háború egyik fő nyertese

Az ukrán menekültek zöme földönfutóvá lett nő és gyermek, akik könnyen a szexipar áldoza­taivá válhatnak. A legnagyobb veszélyt azok az országok jelentik számukra, ahol legális a prostitúció – mindenekelőtt az Európa bordélyházának számító Németország.

Állampapírokkal az infláció ellen?

A feje tetejére fordult, inflációtól terhelt világgazdasági környezetben égető kérdésként merül fel, hogy mibe fektessük megtakarított pénzünket annak érdekében, hogy a vagyonunk ne veszítse el, hanem inkább növelje az értékét. Az állampapír egy lehetséges megoldást jelenthet.

Orbán Viktor kormányalakítási filozófiája

Megalakult az ötödik Orbán-kormány, melynek szerkezete a korábbiakhoz képest erős gazdasági szemléletmódot tükröz (11 minisztériumból 6 gazdasági jellegű). Bár gyarapodott a tárcák száma, önálló pozíciót sem az oktatás, sem az egészségügy nem kaptak.

Hit és értékek

„A népünket támogatjuk, nem a rezsimet” – Interjú II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkával

2016-ban az ISIS terrortámadásának célpontja volt, de csodálatos módon megmenekült több száz keresztény hívővel együtt. Budapesten a magyar miniszterelnök segítségét kérte a szankciók ellen, a nyugati vezetőket pedig arra biztatja, hogy válasszák külön politikai programjaiktól az egyházakat, ne akarják a keresztény vezetőket bábuként használni.

HÁTTÉR

„Das Wunderkind”: Boris Becker karrierje a teniszpályától a börtönig

Minden idők egyik legsikeresebb teniszezőjét, Boris Beckert április 29-én 30 hónap börtönbüntetésre ítélték, miután több vádpontban is bűnösnek találta a bíróság. A német teniszcsillag mára éppoly híressé vált botrányairól, mint 16 évnyi sportteljesítményéről.

Így hat Kelet-Európa gabonaellátására a háború

Tektonikus változások zajlanak az európai gabona-sakktáblán. Noha elindult a kelet-európai régió szektorbeli felemelkedése, az ukrajnai háború drasztikusan belenyúlt az átrendeződésbe.

Mit hozhat a jövő Erzsébet rekorduralkodása után?

Elhunyt II. Erzsébet királynő, az Egyesült Királyság uralkodója. Vajon képesek lesznek-e az utódok megőrizni a monarchia népszerűségét a királynő halála után? 

KÁVÉSZÜNET

Kevésbé ismert úti célok: Babócsától Ásványráróig

Még mindig a legbiztonságosabb  itthon maradni, és felfedezni az ország rejtett zugait, kincseit.  Csak nemzeti parkokból tíz nagy is található: mindegyikben van valami különleges, amit érdemes megcsodálni, kipróbálni, átélni, megkóstolni, hazavinni. 

Mallorca, Dubai, Róma, Costa Rica és Svájc: 2022 legnépszerűbb úti céljai

A Tripadvisor, a világ legnagyobb utazási platformjának összesítése szerint idén Mallorca és Dubai lettek a legnépszerűbb nyaralási célpontok;  a dobogós helyezettek mindegyike 2022 nagy kedvencei  és az idei év legfelkapottabb úti céljai  lesznek. 

"A magasabb árak ellenére is többen utaznak"

A hazai piacvezető szállásközvetítő portál ügyvezetője, a hazai turizmus egyik legbefolyásosabb szakembere szerint ugyan hatással lehet a nyári eredményekre a növekvő infláció, a pandémiás bezártság után fokozott a kereslet és a kiszabadulási vágy. 
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!