hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Az európai szexipar a háború egyik fő nyertese
Magyarország tranzitország
Az európai szexipar a háború egyik fő nyertese

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 05. 18.
Az ukrán menekültek zöme földönfutóvá lett nő és gyermek, akik könnyen a szexipar áldoza­taivá válhatnak. A legnagyobb veszélyt azok az országok jelentik számukra, ahol legális a prostitúció – mindenekelőtt az Európa bordélyházának számító Németország.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A második világháború óta nem látott menekülthullám tanúi vagyunk Európában. Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint Ukrajna február 24-i megtámadása óta eddig több mint 11 millió ukrán polgár hagyta el a lakhelyét, közülük több mint 6 millióan a hazájukat is. Az érintettek 90 százaléka nő és gyermek.

Az orosz–ukrán háború kitörése után rengeteg hír szólt arról, hogy a rendkívüli menekülthullám nyomán várhatóan fölerősödik az emberkereskedelem, illetve a munka és szexuális célú kizsákmányolás. Hazánkban ritkán hallani ilyesmiről – az ORFK honlapján egyetlen idevágó eset található, miszerint egy önkéntes szállásadó férfi ellen eljárás indult az általa befogadott menekült nő szexuális zaklatása miatt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!