hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„A népünket támogatjuk, nem a rezsimet” – Interjú II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkával
A szír ortodox pátriárka közös, exkluzív interjút adott a SpiritFM-nek és a Heteknek
„A népünket támogatjuk, nem a rezsimet” – Interjú II. Efrém Ignác szír ortodox pátriárkával

Forrás: Spirit FM

2022. 05. 19.
2016-ban az ISIS terrortámadásának célpontja volt, de csodálatos módon megmenekült több száz keresztény hívővel együtt. Budapesten a magyar miniszterelnök segítségét kérte a szankciók ellen, a nyugati vezetőket pedig arra biztatja, hogy válasszák külön politikai programjaiktól az egyházakat, ne akarják a keresztény vezetőket bábuként használni.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Néhány héttel ezelőtt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek. Ebben a Kirill orosz pátriárkával szemben tervezett szankciókról fejtette ki a véleményét. Miért tartotta fontosnak, hogy elküldje ezt az üzenetet?

– Brüsszel szankciókat javasolt a moszkvai pátriárka ellen. Szerettem volna megkérni a magyar miniszterelnököt, hogy továbbítsa az álláspontunkat az Európai Uniónak és a politikustársainak, miszerint nem veszi ki jól magát, ha egy egyházi vezetőt akarnak szankciók alá helyezni. Ez nem korrekt megoldás, különösen akkor, ha politikai megfontolás áll mögötte. Természetesen a háború borzalmas, és az erőszakot mindenki elutasítja. Az egyházi vezetőkkel szembeni fellépés azonban nem hordoz jó üzenetet, sem az adott felekezet hívei, sem pedig az általános közvélemény felé. Szerintünk az orosz egyház és más egyházak fontos szerepet játszhatnak a népek közötti egyetértés és megbékélés kimunkálásában. Reméljük, hogy a háború befejezése után Kirill pátriárka és egyháza sokat tud majd tenni a sebek begyógyításáért.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!