hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mallorca, Dubai, Róma, Costa Rica és Svájc: 2022 legnépszerűbb úti céljai
A Tripadvisor listája
Mallorca, Dubai, Róma, Costa Rica és Svájc: 2022 legnépszerűbb úti céljai

A Tripavisor „népszerű úti célok" listáját 2022-ben Mallorca vezeti.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 05. 19.
A Tripadvisor, a világ legnagyobb utazási platformjának összesítése szerint idén Mallorca és Dubai lettek a legnépszerűbb nyaralási célpontok;  a dobogós helyezettek mindegyike 2022 nagy kedvencei  és az idei év legfelkapottabb úti céljai  lesznek. 

A világ legnagyobb utazási platformja, a Tripadvisor kifejezetten az utazásokhoz kapcsolódó szolgáltatókat gyűjti össze. Világszerte, havonta közel félmilliárdan használják a nyaralásuk vagy üzleti útjuk tervezéséhez. Az oldal listába szedte az év legnépszerűbbnek ígérkező idegenforgalmi célpontjait. A lista alapján vettük górcső alá a csodás turisztikai helyszíneket.

Ha utazás szervezéséről van szó, szinte mindenkinek az esetlegesen hirtelen felmerülő extra költségek és az extra szervezési nehézségek jutnak az eszébe. Szerencsénkre, idén  a fapados légitársaságok mind Európán belül, mind Európán kívül indítanak olyan célzottan turisztikai járatokat, amelyekkel eddig kevésbé felkapott – és ezáltal „elhasznált” – helyeket is elérhetünk. 

Az utazások tervezésénél célszerű priorizálni, mit fogunk előnyben részesíteni a helyszínek kiválasztásakor. Általában a legfontosabb, ha nyaralást szervezünk, az izgalmas tengerpartszakasz és a kulturálisan is sokszínű város közelsége. Most, a járvány utáni időszakban sokak számára még lényegesebb, hogy az eddig talán kevésbé kiemelt külföldi úti célokat részesítsék előnyben; hiszen az elmúlt pár évben leginkább a belföld nyújtotta lehetőségeket lehetett felfedezni. Illetve a különböző oltási szigorítások, tesztelések annyira megnehezítették az utazásszervezést, hogy sokan emiatt sem vágtak bele idáig a külföldre történő utazásba. Az üzemanyagárak jelenlegi drágulása miatt célszerű kihasználni a most futó akciókat a fapados légitársaságoknál, mivel idővel az eddig kedvezőnek ható árazás is inflálódni fog. A 2022-es év Tripadvisor által is topdesztinációinak választott országokba átszállás nélkül is el lehet jutni! Így ezek a helyek ma már könnyen elérhetőek baráti csoportok, illetve kisgyermekkel utazók számára egyaránt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!