hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Nyugati provokáció: kárpátaljai magyarok az ukrán-orosz feszültségről

Az Ukrajnában élő magyarok sora eddig is igen sanyarú volt: az alacsony fizetések és magas árak, a kisebbségi nyelvű oktatás és az érdekképviselet ellehetetlenítése, továbbá a magyarellenes megmozdulások eddig is majdhogynem élhetetlenné tették számukra Kárpátalját. Háború esetén ez mind csak rosszabb lenne. Helyieket kérdeztünk, miként élik meg a mostani feszült helyzetet. (2022.01.28.)

50 ország, ahol nagyon veszélyes kereszténynek lenni

Idén 76 országban állapítottak meg erős keresztényüldözést, azaz 360 millió keresztény van súlyos üldöztetésnek vagy elnyomásnak kitéve. Tehát a bolygónkon minden hetedik keresztény, illetve Afrikában minden ötödik keresztény, Ázsiában pedig 5 keresztényből 2 van kiszolgáltatva sanyarú körülményeknek.

Hogyan vált Marokkó Izrael partnerévé?

Marokkó alig több mint egy éve szerződésben normalizálta kapcsolatát Izraellel. Az évforduló alkalmából utánajártunk, mi vezetett a két állam közeledéséhez és mi történt az együttműködés első évében.

Kedves Olvasó!

Bár Amerikának ránézésre semmilyen érdeke nem fűződik ahhoz, és főleg nyeresége nem származik abból, hogy megszegi az oroszokkal eddig fenntartott kényes status quót; kell, hogy legyen ráció amögött, hogy a Nyugat miért provokálja az orosz felet a NATO ukrajnai tevékenységével.

Belföld

A Magyar Pszichiátriai Társaság betámadta a gyermekvédelmet

Ideológiailag vezérelt és tudományosan megalapozatlan – szakmabeliek mondják ezt a Magyar Pszichiátriai Társaság, illetve a Magyar Pszichológiai Társaság által kiadott, gyermekvédelmi törvényt kritizáló állásfoglalásról.

Mit kezd az ellenzék Novák Katalinnal?

Novák Katalin köztársasági elnökké választását ma már mindenki kész tényként kezeli. De mit tehet az ellenzék egy ilyen politikai helyzetben, és egyáltalán milyen kilátások vannak ellenzéki kormányváltás esetén az államfő elmozdítására? Számíthatunk forradalmi változásokra?

Hit és értékek

A lélekmentés a Covid idején sem állt le

Néhány héttel ezelőtt beszámoltunk lapunkban arról, hogyan élték meg a hívők és lelkészek a Covid-járványt azokban a térségekben, ahol a keresz­ténység a leggyorsabban növekszik, köztük Afrikában és DélKelet-Ázsiá­ban. Most hozzánk közelebb eső európai gyülekezeteket kérdeztünk meg arról, milyen kihívásokkal szembesülnek a két éve tartó koronavírus-hullámokban?

HÁTTÉR

Szivárványvallás: az LMBTQ-ideológiai „papjai” hirdetik a posztmodern „megtérést”

A késő modern ember által létrehozott szivárvány­vallás végső, „transzcendens” valósága a korlátlan önmegvalósítás, az egyén kötöttségektől mentes szabadsága.

„A téboly határát súrolja” - Igazi partiarc Boris Johnson felesége

Azt mondják, minden sikeres férfi mögött van egy okos nő, aki támogatja. Ha viszont túlzásokba esik, akár kormányzati döntések vagy politikai karrierek is múlhatnak a feleség akaratán, ahogy Boris Johnson elnökségének elmúlt két évében megfigyelhettük.

Hol lesz jó helyen a pénzem?

Annak a kérdésnek a megválaszolásához, hogy miként működik egy ideális bank, meg kell tudnunk fogalmazni az elvárásainkat és prioritásainkat is azzal kapcsolatban, hogy milyen feltételek mellett tartjuk kívánatosnak a pénzünk kezelését.

KÁVÉSZÜNET

"A holokauszt idején érlelődtem felnőtté " - Vanczák Zsuzsa története

„Itt mindig szükség volt hősökre, akik így vagy úgy menteni próbálják azt, akit kell. Az üldözöttből néha üldöző válik, majd újra üldözött, így forog a világ, s aki emberi dolgát végzi, csak megment másokat, akár élete kockáztatásával is, sokszor feledésbe merül” – így méltatta 2002-ben Szabó István rendező a Vanczák családot, akik közel száz embert bújtattak a vészkorszakban.

"Dönteni mindig tiszta fejjel jó" - Így érdemes pályát választani

A pályaválasztás életünk legfontosabb döntései közé tartozik. Ugyanakkor egyre ritkábban egyszeri ez a döntés, hiszen az átalakuló munkaerõpiaci viszonyok között sokan pályaváltásra kényszerülnek vagy önként váltanak. A felvételi időszak sűrűjében Dr. Török Rékát kerestük meg kérdéseinkkel.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!