hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A Magyar Pszichiátriai Társaság betámadta a gyermekvédelmet
A tagok kiakadtak az egyeztetés nélkül kiadott állásfoglaláson
A Magyar Pszichiátriai Társaság betámadta a gyermekvédelmet

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 01. 27.
Ideológiailag vezérelt és tudományosan megalapozatlan – szakmabeliek mondják ezt a Magyar Pszichiátriai Társaság, illetve a Magyar Pszichológiai Társaság által kiadott, gyermekvédelmi törvényt kritizáló állásfoglalásról.

„A születéskor meghatározott nem számos esetben még biológiailag sem olyan egyértelmű, mint amilyennek első megközelítésben látszik. A születéskor az újszülött nemét döntően a testi adottságok, a külső nemi jelleg megtekintésével állapítják meg, ez alapján anyakönyvezik. Az újszülött nemét ugyanakkor a genetikai meghatározottság mellett egyéb biológiai tényezők is befolyásolják (pl. a hormonális rendszer működésének zavarai), emiatt fizikai adottságai szemrevételezés alapján teljes mértékben nem mindig megítélhetőek. A nemi identitás alakulása tehát pusztán biológiai megközelítésben is bonyolult és érzékeny folyamat, amely változhat az élet során. (…) Hasonló a helyzet a transzszexualizmussal is. (…)

A szexuális orientációt jelenlegi tudásunk szerint szintén döntően biológiai tényezők befolyásolják (…) Mindez azt jelenti, hogy a szexuális kisebbségekbe sorolható személyek nem maguk választják a sorsukat, a nemi identitásukat vagy szexuális orientációjukat, hanem azt döntően az általuk nem befolyásolható, nem irányítható komplex biológiai folyamatok határozzák meg” – állítja a Magyar Pszichiátriai Társaság és a Magyar Pszichológiai Társaság napokban nyilvánosságra hozott szakmai állásfoglalása a gyermekvédelmi törvénynyel összefüggésben.

A szakmai szervezetek azt is határozottan állítják, hogy „a nemi identitás és a szexuális orientáció kialakulása környezeti hatással (pl. neveléssel, »propagandával«) nem befolyásolható” – ez egyértelmű hasonlóságot mutat a genderlobbi és a baloldali-liberális politikai irányzatok állításaival, amelyekkel

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!