hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Megfordult a kultúra: a tárgyakat szeretjük, az embereket használjuk”
Interjú az ország legelismertebb pszichológusával, Dr. Bagdy Emőkével
„Megfordult a kultúra: a tárgyakat szeretjük, az embereket használjuk”

​ Fotó: Dósa Győző ​

2021. 11. 11.
Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológusként, pszichoterapeutaként több ezer előadást tartott, több száz tanulmányt, könyvet írt. Nyolcvanadik születésnapja alkalmából újabb kötete jelent meg. Azt vallja, tárgyiasult kultúránkban a hit, a remény és a szeretet üzenetére van leginkább szükségük az embereknek.

Az írás megmarad elnevezésű ünnepi előfizetői akciónkban a nyomtatott és online hetilap előfizetéssel a több mint száz nyeremény mellett EGY VADONATÚJ AUTÓT lehet nyerni. Részletek és a teljes nyereménylista itt: www.hetek.hu/elofizetes

Ön sokat tesz előadásaival is a pszichológiai kultúráért. Mit is nevezhetünk annak?

– A pszichológiai kultúra önismereten, saját magunkról való tudáson nyugszik, alapműveltség testi-lelki és kapcsolati működésünkről. Ha megismerhetem, hogyan váltam olyanná, amilyen vagyok, akkor jobban kormányosa lehetek az életemnek. Ezen át vagyok képes másokhoz megértően viszonyulni, és megtanulhatom a felelősségvállalást is magamért, kapcsolataimért, magáért az életért. Azt nevezem pszichológiai kultúrának, amikor tisztában vagyok azzal, hogy a tudásom felelősség, amely kötelez is. Meg kell küzdeni azért, hogy fönntarthassam az egészségemet, és ha szükséges, el kell menni segítséget kérni. Egy intelligens ember nemcsak mer, hanem akar is változtatni a rossz lelkiállapotán. Ezért számít a pszichológiai kultúra. Míg élek, biztos, hogy megteszek mindent, hogy ezt elősegítsem. Ezért is örömmel tartok előadásokat, amellyel azt igazolom, hogy a kultúrának ez egy emberi minőséget jelölő része.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!