A heteroszexuális többséggel szemben ki toleráns? - Bagdy Emőke tűpontos válasza a genderpárti pszichológusoknak
Az ország vezető klinikai szakpszichológusa reagált a vele szemben megfogalmazott alaptalan vádakra
A heteroszexuális többséggel szemben ki toleráns? - Bagdy Emőke tűpontos válasza a genderpárti pszichológusoknak

Forrás: Youtube/Bagdy Emőke előadásainak saját csatornája

2020. 10. 13.
Körbejárta a hazai sajtót a hír, hogy több mint ezer pszichológus írt állásfoglalást, amelyben éles kritikával illették a szakmán belül amúgy nagy elismertségnek örvendő Bagdy Emőke klinikai szakpszichológust, amiért a Meseország mindenkié című könyv kapcsán figyelmeztetett az óvodáskori érzékenyítés veszélyeire. A szakember a Magyar Nemzetnek adott villáminterjújában reagált az alaptalan vádakra. 

Az aláírók azt sérelmezték, hogy Bagdy Emőke veszélyesnek minősítette a kis korban történő erőltetett érzékenyítést. A megszólaló pszichológusok szerint a szakember kijelentései "szakmaiatlanok és a tudomány mai álláspontjával ellentétes tartalmú állításokat tartalmaznak, amelyek várható hatása a gyűlöletkeltés és a társadalmi kirekesztés fokozása."

A klinikai szakpszichológus a Magyar Nemzetnek nyilatkozva kérte ki a szakmaiatlanság vádját. 

Mint írja, ő teljesen szakmai és tudományos alapon megközelítve beszélt a 3-6 éves kor közötti időszak fejlődéspszichológiai törvényeiről. E szerint pedig ez az időszak minden gyermek életében a saját nemmel való azonosulás szenzitív időszaka. 

Ebben az időszakban minden gyermek "automatikusan, akaratlanul, érzelmi hajtóerők hatására tölti le a megfelelő szülőfél magatartási mintáját". Azaz, egy lány úgy tesz, beszél, mint az anyja, a fiú, mint az apja. 

"A mese valóságarcot ölt, a mesehős maga a gyermek, a királyfi is ő, a sárkányölő erő is az övé. Azonosul a hőssel, érzelmi alapon, ahogyan a hatalmasnak látott apjával a fiúgyermek."

Bagdy hozzáteszi, az epigenetikai tudásunk nyomán ismert, hogy ez az érzékeny időszak az, amikor kulcsingereket kapnak a gyermekek génjei, "ami történt, az vésődik be". A szakember szerint akkor harmonikus a fejlődés, hogyha ez illeszkedik a biológiai nemhez. 

"A népesség kilencven százalékában ez a biológiai nemi illeszkedés a jellemző, és zavartlanul végbemegy, ez képviseli a többséget, miért oly fontos a kisebbségi folyamatokra érzékenyítés a meséken keresztül? Az átlagot akarják netán egyesek megváltoztatni? Tartsuk elsősorban fontosnak, ami keveseket érint? Vajon miért?"

Bagdy szerint ha az elfogadás és a mássági tolerancia elérése a cél, akkor az iskolás időszakkal kezdődő tudatos nevelési folyamatra kellene figyelni, nem pedig az óvodás korra.

"A 3-6 éves kor között valamely (például mesei) mintakínálat esetén az automatikus, azonosulási szoftver letöltést lehet csak elérni. Ez a cél? Legyen más az átlag, mint a többség? Milyen? Ez már ideologikus befolyást feltételez."

A szakember hozzátette, minden másságot elfogad, sosem támogatott semmilyen gyűlöletkeltést, viszont a heteroszexuális többség nevében szót kérve írja, legyenek velük szemben toleránsak azok is, akik tőlük toleranciát kérnek. Majd üzent a nekitámadó pszichológusoknak is: 

"Tizenötezer magyar pszichológus közül ezer aláíró önökkel, tart, de nem tudjuk, hogy a tizennégyezer mit gondol. Csak az egyetértésükről engem megerősítő levelekből tudhatom, hogy nem tart önökkel, de nem gerjesz indulatokat."

(Magyar Nemzet)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!