hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Trump továbbra sem veszi túl komolyan a vírust, pedig nem ártana!

Bár a Trump-stáb igen felelőtlenül állt a járványhoz, úgy tűnik, az elnök megússza mind a fertőzést, mind annak politikai folyományait. Hogyan tud vajon előnyt  kovácsolni abból, hogy egy olyan betegségből épül föl, amit korábban bagatellizált?

Hogyan rejtették el betegségüket a Fehér Ház lakói?

A  közvélemény úgy gondolja, hogy a mindenkori amerikai elnök tevékenysége, személye és környezete olyan mértékben a nyilvánosság előtt zajlik, hogy aligha tud bármi jelentős egészségügyi problémát elrejteni. Attól a perctől kezdve, hogy Donald Trump bejelentette a Covid-19 fertőzöttségét, a sajtó részletes tájékoztatást kapott az elnök állapotáról, a kezeléshez használt gyógyszerekről, az élettani funkciók működéséről – igaz, néha egy-két napot késve. Korábban azonban távolról sem volt így: több elnök rendkívül súlyos egészségi állapotban volt hivatali ideje alatt, a közvélemény előtt azonban sikerrel titkolta a problémáit.

Átpolitizált amerikai egyetemek: hogy képezték ki az új radikális generációt?

Felhígított ismeretanyag, szinte nulla karakterformálás, szélsőségesen átpolitizált világkép jellemzi az amerikai közoktatást. Ez választ ad arra, miért vihetők ki fiatalok olyan könnyen az utcára rombolni, és miért emelkedett fel a Demokrata Párton belül a régit felváltani készülő új, radikális generáció.

Kinek állhatott érdekében a Navalnij elleni merénylet?

Az orosz vezetés hevesen tagadja, hogy köze lenne az ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij megmérgezéséhez. Eközben a Nyugat meglepően készséges kész tényként kezelni a kérdéses módon bizonyított állításokat a történtekkel kapcsolatban. Kinek állhatott érdekében a merénylet?

Belföld

„Ez nem érzékenyítés, hanem szellemi hormonkezelés” - Pécsi Rita neveléskutató a botránykönyvről

Pécsi Rita neveléskutatóval beszélgettünk a mesébe bújtatott genderpropahanda veszélyeiről. Szerinte egyértelmű, hogy itt propagandáról van szó. A módszert nagyon alattomosnak tartja, mert a könyv esetében  nem jelölik a borítón, hogy itt nem klasszikus tartalommal fogok találkozni, hanem valami mással.

Felszínre tört a Magyarországon zajló többéves genderpropaganda

Hiába igyekszik a haladó sajtó és influencervilág az „ez csak egy mesekönyv” versus „homofób keresztények” párharcának beállítani a most megjelent kiadvány körüli vihart, valójában már évek óta zajlik Magyarországon is egy nyugati mintára szisztematikusan felépített program, mellyel csúcsra vinnék az LMBTQ ügyet. A terv kiemelt célpontjai ezúttal a legvédtelenebb társadalmi csoport, a gyermekek. 

Hit és értékek

„Szocialista eszmére épülhet az új világrend” - Paul L. Williams volt FBI-elemző

A világon egyre nagyobb szerepet kap a nem intézményesített hatalom: az ultramilliárdosok magántőkéjéből finanszírozott politikai és médiahálózatok, a titkosszolgálatokkal együttműködő szervezett alvilág és az ezeknek fedezéket nyújtó átláthatatlan pénzügyi intézmények. Hetek-interjú Paul L. Williams társadalom- és valláskutatóval.

HÁTTÉR

Sejtekre bontják a családot: küszöbön a nagy francia bioetikai forradalom

A francia Nemzetgyűlés év végéig szentesítheti a bioetikai törvény módosítását, amely leszbikus párok és egyedülálló nők előtt is megnyitja a mesterséges megtermékenyítés lehetőségét, másrészt egészen a szülésig engedélyezi az abortuszt. A reprodukciós piac érdekeit kiszolgáló ultra­liberális törvénytervezetet a szakemberek és az egyházak mellett baloldaliak és feministák is ellenzik.

Átalakulás előtt az egészségügy: mi lesz a hálapénz sorsa?

Viharos gyorsasággal fogadta el a parlament az orvosok bér­emeléséről és a hálapénz szankcionálásáról szóló tervezetet. Történelmi léptékű emelésről van szó ugyan, de még nem világos, hogy pontosan milyen feltételek árán.

A vakok újra láthatnak: interjú Roska Botond világhírű magyar neurobiológus professzorral

„Nincs olyan vakság, amin nem lehetne segíteni” – állítja Roska Botond professzor, aki a látás megértése, illetve a vakság gyógyítása kapcsán számos rangos díjat kapott az elmúlt években. Nevét már jövendőbeli Nobel-díjasként is emlegetik.

KÁVÉSZÜNET

Hogyan tudjuk megőrizni egészségünket az őszi hónapokban?

Beköszöntött az ősz, rövidebbek a nappalok, hűvösebb az idő. A világjárvány árnyékában azonban kulcsfontosságú kérdéssé vált, mit teszünk e hónapokban egészségünk megőrzéséért. Összegyűjtöttünk néhány életmódbeli javaslatot, melyeket megszívlelve sokat tehetünk szervezetünk védelme érdekében.

A chips története a kezdetektől napjainkig

A világ egyik legnépszerűbb nassolnivalója, fogyókúrák ellensége, mozizások elengedhetetlen kelléke. A szülők legszívesebben nagy ívben kikerülnék a polcát családi bevásárlásnál, a gyerekek pedig leginkább oda navigálnának. Hogyan robbant be a köztudatba ez a ropogtatnivaló, és minek köszönheti sikerét?

Afrikától a Tisza-tóig: Mi vesz rá egy belga házaspárt, hogy Magyarországon indítsa el álmai vállalkozását?

Mi vesz rá egy belga házaspárt, hogy korábbi életét felszámolva a vidéki Magyarországra költözzön, és Tisza Lodge néven reggeliző szálláshelyet működtessen? A kezdeti nyelv- és hely­ismeret hiánya ellenére mára teljesen beépültek az itteni körforgásba, és senkivel sem cserélnének.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!