hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A globális pénzvilág Super Mariója birodalmat épít?

Super Mario – így nevezi a nemzetközi sajtó Mario Draghit, Olaszország miniszterelnökét, aki könnyen lehet, hogy Angela Merkel távozását követően a legerősebb uniós kormányfő lesz. A jezsuita diákból lett bankár megfordult a világ legjelentősebb pénzügyi szervezeteinél, mostani feladata pedig sokak szerint az, hogy Olaszország eladósításával segítse az egységes Európai Birodalom létrejöttét.

Migránspolitika: azzal kampányolnak, amiért Orbánt kritizálták

Hiába álmodták meg a 2000-es évek elején, Európa nem lett multikulturális paradicsom, amit mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy már nem csak jobboldali pártok akarnak választást nyerni a migráció korlátozását ígérő kampány­üzenetekkel. Ami ugyanakkor nem jelenti azt, hogy egységes uniós szigorításokra is számítani lehetne.

Vízhiány, zavargások, atom: Irán új elnöke tovább feszíti a húrt

Új szintre lépett az iráni agresszió, miután halálos áldozatokat is követelt az a múlt heti dróntámadás, amelynek célpontja egy izraeli működtetésű tankerhajó volt Omán közelében. Közben a perzsa államon belül is zajlanak az események: újra drámai mértékben terjed a koronavírus-járvány, az ország délnyugati részén kormányellenes tüntetéshullám kezdődött, és beiktatták az új elnököt, az egyik rendezvényen az EU is képviselteti magát.

Kedves Olvasó!

A napokban Párizs egyik legszebb terén, a városházaként működő Hôtel de Ville előtt olyan fényképek születtek, amelyek tökéletesen kifejezik Európa legfőbb bajait. Az impozáns épület homlokzatán szivárványos zászlók lengtek (a Pride hónap jegyében), míg alant a téren migránsok százai vertek sátrat, hogy tiltakozzanak a „sanyarú életkörülményeik” miatt. Az ellentmondás ordító: ha ők nagyobb teret nyernének, akkor valószínűleg a neoreneszánsz façade-on sem lehetne ott az LMBTQ-zászló.

Belföld

Harmadik oltás: Magyarország az első

Miközben az oltási hajlandóság plafonjához közeledünk és messze még a vágyott hatmillió beoltott, Magyarországon, Európában elsőként lehetőség van a harmadik, koronavírus elleni vakcina felvételére.

Olcsó gyümölcs? Felejtse el!

Júniusban a fogyasztói árak 5,3 százalékkal voltak magasabbak Magyarországon az egy évvel korábbinál, leginkább az üzemanyagok ára ugrott meg, 24 százalékkal. Az eleve nem túl alacsony élelmiszerárak egy év alatt 3,2 százalékkal emelkedtek.

Meglepően sokat tesznek félre a magyar fiatalok

736 ezer forint. Ennyi a 19–29 éves magyar fiatalok átlagos megtakarítása a K&H idei ifjúság indexe szerint. A felmérésről az érintetteket kérdeztük.

Hit és értékek

Égre írt üzenet: a szivárvány valódi története

Az egyik legszebb természeti jelenséget elszakították eredeti tartalmától. A szivárványt ma az emberiség legtermészet­ellene­sebb törekvéseinek népszerűsítésére használják, ám kár lenne emiatt elfordulni ettől a csodálatos, Isten által az égre írt üzenettől.

HÁTTÉR

"Akár egy mosoly is lehet fegyver"

Nemcsak mentális támogatás, de pszichológiai hadviselés is létezik, az olimpiák „túlnyomásos” környezetében pedig elfojtott érzelmek is felszínre törhetnek. A tokiói olimpia kapcsán beszélgettünk dr. Lénárt Ágotával, a magyar olimpiai csapat sportpszichológiai munka-csoportjának vezetőjével.

Transzaktivisták hurcolták meg a neves kutatót

Hatalmas ideológiai nyomással kell szembenézniük Kanadában és az Egyesült Államokban azoknak a pszichológusoknak, akik a férfi-nő nemi kategóriák alapján állva szeretnék praxisukat folytatni. Vesszőfutásukra jó példa dr. Kenneth J. Zucker pszicho­lógus története.

KÁVÉSZÜNET

A kristálykék Genfi-tó partján

Hegyek között vagy vízparton nyaraljunk? Gyakori dilemma ez nyáron sok családban. A legideálisabb választás pedig a kettő az egyben. Svájcban mindez adott. Szerzőnk ad tippeket kedvenc helyeiket ajánlva a HETEK olvasóinak.

Már a dédunokának is tetszik: ilyen a sikeres generációváltás

Búzaaratás után vagyunk Debrecen határában, a Bellon Faiskolában. A Kertészet és Szőlészet című újság – melyben a szakembert a generációváltás példájaként emelték ki – riportjának apropóján kérdezzük Bellon Zsoltot, a Faiskola vezetőjét és tulajdonosát.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!