hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Már a dédunokának is tetszik: ilyen a sikeres generációváltás
A Bellon Faiskola története
Már a dédunokának is tetszik: ilyen a sikeres generációváltás

Balról kezdve: Bellon Gábor, Bellon Róbert, Bellon Lőrinc, Bellon Gergely, Bellon Zsolt (interjúalanyunk) és az unoka(Forrás: Bellon Faiskola)

2021. 08. 04.
Búzaaratás után vagyunk Debrecen határában, a Bellon Faiskolában. A Kertészet és Szőlészet című újság – melyben a szakembert a generációváltás példájaként emelték ki – riportjának apropóján kérdezzük Bellon Zsoltot, a Faiskola vezetőjét és tulajdonosát.

Mesélnél arról hogyan indult a faiskola története?

– A faiskolai termelést családi gazdálkodásban végezzük, mindig is a család adta az erős alapot. 1986 óta folytatunk faiskolai tevékenységet, melyet Édesapámmal közösen kezdtünk el, de ő ma már 82 éves, visszavonult a szakmától. A faiskola központjában építettük fel a családi házunkat, így a gyerekeink kiskoruk óta szemtanúi le­het­­tek a faiskolai nevelői munka szépségének, nehézségeinek. Bevontuk őket már gyermekkortól némi zsebpénz fejében a munkába, kisebb feladatok ellátására. Hat gyermekünk született, 3 lány és 3 fiú, akik közül a három fiú állt be a vállalkozásba dolgozni.

Milyen hatással volt a gyerekek nevelésére ez a természetközeli életmód?

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!