hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kedves Olvasó!
Európa „megtelt”?
Kedves Olvasó!

2021. 08. 05.
A napokban Párizs egyik legszebb terén, a városházaként működő Hôtel de Ville előtt olyan fényképek születtek, amelyek tökéletesen kifejezik Európa legfőbb bajait. Az impozáns épület homlokzatán szivárványos zászlók lengtek (a Pride hónap jegyében), míg alant a téren migránsok százai vertek sátrat, hogy tiltakozzanak a „sanyarú életkörülményeik” miatt. Az ellentmondás ordító: ha ők nagyobb teret nyernének, akkor valószínűleg a neoreneszánsz façade-on sem lehetne ott az LMBTQ-zászló.

A Republique (azaz Köztársaság) teret szintén annyi sátrazó bevándorló lepte el, hogy a szerkesztőségben valakiből óhatatlanul kibuggyant a csípős megjegyzés: biztosan a sátrakat forgalmazó Decathlon áll a migránsválság mögött.

Az identitászavar, szebben mondva multikulturalizmus két évtizedes programját kontinensünkön az Egyesült Királyságban indították el.

Fotó: AP / Lewis Joly
Fotó: AP / Lewis Joly

London, majd hozzá felzárkózva Párizs és más nyugati nagyvárosok sorra rogytak térdre a bevándorlás azóta is megállíthatatlan hullámai előtt. A mi régiónk számos vezetője, köztük a magyar miniszterelnök a legutóbbi menekülthullám idején rendületlenül ellenállt az áradatnak, amiért többek fasiszta és más, hasonlóan hízelgő jelzőkkel illették nyugaton.

Aztán több véres terrorcselekmény, nők elleni tömeges zaklatások, felfordult városok, no-go zónák és gazdasági problémák láttán most az EU vezetői hirtelen feltalálták a spanyolviaszt. Amiért korábban a mi vezetőinket szidták, most úgy tálalják, mint saját ötletüket. Magyar viszonylatból az elmúlt évek után kevés nevetségesebb látványt lehet elképzelni, mint ahogy nyugaton immáron balos pártok igyekeznek a jobboldali riválisaikat túllicitálni a migráció szigorítása terén.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!