hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Égre írt üzenet: a szivárvány valódi története
A melegmozgalom ellopta és kiforgatta a bibliai szimbólumot
Égre írt üzenet: a szivárvány valódi története

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 08. 05.
Az egyik legszebb természeti jelenséget elszakították eredeti tartalmától. A szivárványt ma az emberiség legtermészet­ellene­sebb törekvéseinek népszerűsítésére használják, ám kár lenne emiatt elfordulni ettől a csodálatos, Isten által az égre írt üzenettől.

A szivárvány látványa minden kor emberének képzeletét megragadta. A látóhatáron átívelő fényjelenség ma is többet jelent, mint a fehér fény fénytörését az esőcseppeken, ahogyan az a színeire bomlik. Miért van az, hogy vihar vagy eső után felemelő látvány meglátni az ívet a felhőben? Mégha ítéletidő is volt viharral és jégesővel, ha a folyók kilépnek is a medrükből és elsodornak minden útjukban levőt – amikor a fény végül áttör a sötét felhőkön és megcsillannak az esőcseppeken a szivárvány színei, ez sokakat arra emlékeztet, hogy van remény, mert nem lesz többé víz­özön.

De van, akinek a szivárványszínű zászló jut eszébe, ami a szexuális forradalom óta az életmódbeli sokszínűség és a béke szimbóluma. A zászló is változik. A hagyományos hét szín először lecsökkent hatra, kimaradt az égszínkék. Nemrégiben a szivárvány színei mellé barna és fekete sávot illesztettek. Az eredetileg bibliai jelkép újabb és újabb átértelmezésének korántsincs vége. Érdemes ezért visszamenni a forráshoz: eredetileg minek a jele a szivárvány?

Békeüzenet az emberiségnek

A szivárvány jelként való megjelenítéséről a Teremtés könyvében olvashatunk. A szivárvány a Noéval kötött szövetség jele. Valahányszor feltűnik az égen, azt hirdeti, hogy egyezmény van érvényben Isten és ember között, és az összes földi élőlény között. A szövetségkötés előzménye egy egész világra kiterjedő katasztrófa volt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!