hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Transzaktivisták hurcolták meg a neves kutatót
dr. Kenneth J. Zucker nem volt elég szélsőséges
Transzaktivisták hurcolták meg a neves kutatót

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 08. 05.
Hatalmas ideológiai nyomással kell szembenézniük Kanadában és az Egyesült Államokban azoknak a pszichológusoknak, akik a férfi-nő nemi kategóriák alapján állva szeretnék praxisukat folytatni. Vesszőfutásukra jó példa dr. Kenneth J. Zucker pszicho­lógus története.

Az Egyesült Államokban a Trump-adminisztráció idején óriási felháborodást eredményezett, mikor kiszivárgott, hogy a kormányzat a társadalmi nem (gender) meghatározását a születéskori, biológiai nemhez (sex) kötné. De Kanadában sem jobb a helyzet: egy, a nemi identitászavar szakterületén világszerte elismert pszichológus, dr. Kenneth J. Zucker össztűz alá került a témában tett kijelentései és kezelési gyakorlata miatt. 2018-ban azonban sikeresen tisztázták az őt ért vádak alól.

Intellektuális Dark Web

Elöljáróban fontos kiemelni, hogy Kanadában világszinten az egyik legszélsőségesebb a transzaktivis­táknak és az ahhoz kapcsolódó lobbinak a tevékenysége. A nemiség kérdéskörét övező tudományágak képviselőinek sora kényszerül hallgatásra vagy pedig pályaelhagyásra a genderideológia erőszakos térhódítása miatt. Kifejezetten tömegjelenségnek számít a kanadai tudományos vagy egyetemi életben, hogy valaki negatív megbélyegzést kap, ha szakmai alapon és tudományos tények alapján cáfol a transzgender-ideológiához tartozó tanokat.

Forrás: Twitter / Kenneth J. Zucker
Dr. Kenneth J. Zucker. Támadást indítottak ellene, mert nem volt 
elég szélsőséges. (Forrás: Twitter / Kenneth J. Zucker)

Azok, akik ebből a harcból nem kapituláltak, az úgynevezett Intellectual Dark Web informális gyűjtőnév alatt futnak. Ebbe a csoportba sorolható Jordan Peterson is, a világszerte elismert klinikai pszichológus. Érdekes adalék, hogy ebben a csoportban feltűnően sok zsidó családi háttérből származó, de ateista pszichológus található, akik ugyanakkor a genderideológiával szemben a klasszikus materialista-evolucionista tudományos világnézet talaján állva igyekeznek érvelni és küzdeni megfélemlítések közepette. S egyébként maga Kenneth J. Zucker is zsidó hátterű családba született. Az ő története egészen 2014-ig nyúlik vissza.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!