Transznemű nő akart indulni a Miss Americán, hoppon maradt
Egy bírósági döntés értelmében a szervezők alkotmányos joga a biológiai-férfiak nevezését megtagadni
Transznemű nő akart indulni a Miss Americán, hoppon maradt

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 03. 01.
Bár a Biden-adminisztráció minden eszközzel igyekszik kiharcolni, hogy a női nemnek szánt sportok és egyéb lehetőségek a magukat nőként meghatározó biológiai férfiak számára is megnyíljanak, egy közelmúltban hozott bírósági döntés a Miss United States of America szépségverseny szervezői alkotmányos jogának ítélte, hogy csak biológiai nőket engedjenek nevezni.

Egy magát transzneműként meghatározó biológiai férfi, Anita Noelle Green ugyanis beperelte a szervezőket, miután nem fogadták el jelentkezését a 2019-es szépségversenyre. Green azzal érvelt, hogy a versenyt

"szándékosan arra tervezték, hogy kirekesszen egy specifikus csoportot, melynek a felperes is tagja, nevezetesen a transznemű nőket."

"Úgy vélem, a Miss United States of America a történelem rossz oldalára állt azzal, hogy a transzneműek aktív diszkriminációja mellett döntött, de a jelentős változás eléréséhez vezető út mindig is hosszú volt, és rögös"

- reagált a döntésre Green, hozzátéve, hogy a transznemű nők is nők, és minden személy gyönyörű.

A Miss USA ügyvédje,  John T. Kaempf ezzel szemben leszögezte, a szépségverseny egyáltalán nem "transzgender-ellenes".

"Ellentétben azzal, amit az emberek gondolhatnak, az ügyfelem a sokszínűség híve" - mondta Kaempf. "Úgy véli, hogy van létjogosultsága a Miss Black USA, Miss Native American vagy transznemű versenyeknek is."

(Disrn/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!