hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A halál szolgái: ők a Hamasz csúcsvezetői

Az Izraeli Védelmi Erők a napokban kiiktattak több magas rangú Hamász-terroristát, és még a legfőbb vezető otthonát is megsemmisítették. Az igazi nagyhalak azonban még szabadok, és már a következő konfliktus előkészületein dolgoznak.

Szembefordul Izraellel a Demokrata párt?

Noha Joe Biden amerikai elnök az izraeli konfliktus kiújulása után elismerte Izrael önvédelemhez való jogát, nem részesült Izrael töretlen támogatásban a Demokrata Párt részéről. Sőt, többen a zsidó állam ellen emeltek szót a napokban, s ez kihatással volt a törvényhozás kulcsfontosságú szavazásaira is.

"A Hamász támadása főpróba lehetett"- interjú Jonathan Spyen Irán-szakértővel

A Közel-Kelet évtizedek óta Irán árnyékában él.  A teheráni rezsim szándékaival egybeesett a legutóbbi izraeli–palesztin konfliktus is. Vajon Irán közvetlenül is beavatkozott, vagy csak az eseményeket próbálják meg kihasználni a céljaik érdekében – erről is kérdeztük Jonathan Spyer, Londonban élő izraeli Irán-szakértőt.

Belföld

Ez még problémát okozhat a baloldali összefogásnak

Budapest a meleglobbit támogató libsik fellegvára, a vidék pedig az idegengyűlölő Fidesz-szavazók területe – ezt a közkeletű sztereotípiát erősen árnyalja a Republikon Intézet friss kutatása, amelyből többek között kiderül: a kormány által hangoztatott konzervatív értékek a kormánykritikusok között is népszerűek.

Jobban szorongunk és több nyugtatót szedünk, mint a járvány előtt

Több mint egy éve, hogy a világ küzd a koronavírus-járvánnyal. A megbetegedések, az intézkedések az emberek mentális egészségét is megpróbálták, erről a vírushelyzet óta folyamatosan beszámolnak a kutatások. Minden embert érint a mentális egészség kérdésköre, emiatt kiemelten fontos, hogy ezt a témát is körüljárjuk.

Hit és értékek

Mit mond a Biblia a klíma és környezet védelméről?

„Kertész leszek, fát nevelek, / kelő nappal én is kelek, / nem törődök semmi mással, / csak a beojtott virággal.” József Attila jól ismert sorai az ember ősi feladatára, eredendő rendeltetésére emlékeztetnek. De vajon az Éden gyönyörű kertjéből való kiűzetés után a környezet védelme, őrzése, a föld s az állatok gondozása az embernek milyen mértékben feladata? Klímavédelmi sorozatunk második része. 

HÁTTÉR

"Számomra Isten a válasz" –családi tragédia után hite segítségével állt talpra a Liverpool sztárja

„Mindent Istennek köszönhetek” – vallja a világ legdrágább és egyik legjobb kapusa, Alisson Becker, aki a hite segítségével állt talpra élete legnehezebb időszakában, és olyat tett, mint ami még egyetlen Liverpool-kapusnak sem sikerült a klub történetében.

Láthatatlan mérgek pusztítják a férfi termékenységet

Egy mai férfinak csupán feleannyi spermája van, mint amennyivel a nagyapja rendelkezett. Ennek egyik, ha nem elsődleges oka, hogy a környezetünket elárasztó vegyi anyagok kikezdik az egészségünket és az emberi faj jövőjét – állítja Shanna Swan epidemiológus, akinek idén jelent meg könyve a vegyszerek termékenységromboló hatásáról.

Laborszökevény vírus okozhatta a Covid-járványt

Egy éve elképzelhetetlen lett volna, hogy vezető politikusok és neves szaktekintélyek bármiféle hitelt adjanak annak az elméletnek, hogy a koronavírus-világjárvány a Vuhani Virológiai Intézetből robbant ki. Ma már hírszerzési jelentésekre és tudományos adatokra hivatkozva szorgalmazza egy sor kormány és egészségügyi vezető, hogy vizsgálják meg alaposan a laboreredet elméletét. (2021.05.28.)

KÁVÉSZÜNET

A videójáték-ipar a világjárvány egyik legnagyobb nyertese

A videójáték-ipar lekörözte a globális filmipar és az észak-amerikai sport együttes teljesítményét. Tavaly az ágazat közvetlen globális értékesítése 25 százalékkal, több mint 190 milliárd dollárra nőtt.

"Ha tanultam volna a videójátékozás helyett, már doktor lehetnék"

A túlzásba vitt videójátékozás és a videójáték-függőség egy olyan mentális zavar, amely rengeteg gyereket, tinédzsert és még felnőttet is érint napjainkban világszerte.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!