hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A halál szolgái: ők a Hamasz csúcsvezetői
Már az újabb Izrael elleni háborúra készülnek
A halál szolgái: ők a Hamasz csúcsvezetői

A Hamász győzelemnek könyvelte el a tűzszünetet. Gyerekekkel együtt ünneplik a zsidó állam „meghátrálását”. Mint a lenti logón is látszik, céljuk Izrael és Jeruzsálem teljes meghódítása.(Fotó: AP / John Minchillo)

2021. 05. 26.
Az Izraeli Védelmi Erők a napokban kiiktattak több magas rangú Hamász-terroristát, és még a legfőbb vezető otthonát is megsemmisítették. Az igazi nagyhalak azonban még szabadok, és már a következő konfliktus előkészületein dolgoznak.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

A Harakat al-Muqāwamah al-Islāmiyyah (Hamász), vagyis az Iszlám Ellenállási Mozgalom a nemzetközi Muzulmán Testvériség palesztin szárnyából nőtte ki magát önálló szunnita terrorszervezetté. 1987 decembere a hivatalos megalakulásuk ideje, tehát az első intifáda hevében született szervezetről van szó. Legfontosabb alapítójukat, Sejk Ahmed Jaszint 2004-ben iktatta ki Izrael több más Hamász-vezérrel együtt.

A szervezet különböző ágait helyi és határon túl élő, választott vezetők irányítják. A Hamász-vezetők katonai konfliktus idején rendszerint bujkálni szoktak, ezért különösen nehézkes Izrael számára, hogy célba vegye őket.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!