hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Jobban szorongunk és több nyugtatót szedünk, mint a járvány előtt
Mit tehetünk a mentális egészségünkért?
Jobban szorongunk és több nyugtatót szedünk, mint a járvány előtt

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2021. 05. 27.
Több mint egy éve, hogy a világ küzd a koronavírus-járvánnyal. A megbetegedések, az intézkedések az emberek mentális egészségét is megpróbálták, erről a vírushelyzet óta folyamatosan beszámolnak a kutatások. Minden embert érint a mentális egészség kérdésköre, emiatt kiemelten fontos, hogy ezt a témát is körüljárjuk.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

Na de mi is a mentális egészség? Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) meghatározása alapján a mentális egészség szerves részét képezi az egészségnek. Ez a fogalom nemcsak a mentális betegségek hiányát jelöli, hanem egy olyan jólléti állapot, amikor is az egyén tisztában van a saját képességeivel, meg tud küzdeni az élettel járó stresszel, illetve képes a produktív munkára és valamilyen módon a társadalomhoz is hozzá tud tenni. 

A mentális egészség alapvetően meghatározza mind egyéni, mind közösségi szintű gondolkodásunkat, érzelmeinket, egymással való interakcióinkat, illetve az élettel való elégedettségünket is.
A pandémiás időszakban egyre több szakember számol be arról, hogy milyen változások következtek be az emberek életében pszichológiai értelemben. A bizonytalanság, a munkahely vagy szeretteink elvesztése, a megbetegedéstől való félelem mind-mind stresszorokként lépnek fel a mindennapokban.

Tovább olvasná? Hetilap tartalmainkat előfizetést követően belépéssel eléri.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!