hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A videójáték-ipar a világjárvány egyik legnagyobb nyertese
Videójáték kisokos
A videójáték-ipar a világjárvány egyik legnagyobb nyertese

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2021. 05. 27.
A videójáték-ipar lekörözte a globális filmipar és az észak-amerikai sport együttes teljesítményét. Tavaly az ágazat közvetlen globális értékesítése 25 százalékkal, több mint 190 milliárd dollárra nőtt.

Lewis Ward, az IDC (International Data Corpora­tion) informatikai elemző és tanácsadó cég játékkutatási igazgatója 2021-ben további növekedésre számít a folyamatosan növekvő ipar­ágban. Azoknak is érdemes tájékozódni, akiket nem vonz ez a világ, ugyanis a mai gyerekek, fiatalok közül kevés az, aki egyáltalán ne játszana. A megfelelő időkeretek között a jól megválasztott játék sokaknak nyújt szórakozást, ugyanakkor sajnos könnyen okozhat függőséget is.

Oscar-díjas filmelem

Az egyik ismert játék, név szerint a Medal of Honor: Above and Beyondhoz készült dokumentumfilm Oscar-díjat is kapott, így a videójáték-ipar egy másik területen is jelentős eredménnyel büszkélkedhet, amire eddig nem volt példa.  Az említett program egy történelmi játék, a második világháború idején Európában játszódik. A kísérőjeként készült 25 perces film a legjobb dokumentumfilm díját zsebelte be. Collette, a film főhőse és címadója – a most 90 éves Colette Marin-Catherine fiatalkori alakja – a francia ellenállás tagjaként a nácik ellen harcolt. Maga a Medal of Honor széria már több történelmi időszakot is feldolgozott. 

A történelmi háborús játékok műfaja azért is kedvelt, mivel több esetben jól megragadják a csaták hevességét, visszarepítenek a történelem veszélyes és izgalmas időszakaiba.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!