hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A republikánus szakítópróba: mihez kezd Trumppal a párt?

Szombaton lezárult a Trump ellen indított második felősségre vonási eljárás. A volt elnököt ugyan nem sikerült bűnösnek nyilvánítani, azonban az impeachment körüli események komoly törésvonalakat jeleznek a Republikánus Pártban.

A gyenge demokrácia bukása: így hekkelték meg a mianmari választásokat

Mianmarban február 1-én országos választásokra került sor, ahol elsöprő fölénnyel győzött a Nemzeti Liga a Demokráciáért párt ikonjának tartott Aun Szan Szu Kji. A békés hatalomátadás helyett azonban katonai puccs következett, ami mind az ország, mind a régió geopolitikai stabilitását fenyegeti.

Háborús bűnök miatt indulhat eljárás Izrael ellen

Nemzetközi Büntetőbíróság előzetes eljárásban úgy határozott, a testületnek joghatósága van az izraeli–palesztin konfliktus egyes részleteinek, így állítólagos háborús bűncselekmények elbírálására. A nemzetközi jogilag igencsak megkérdőjelezhető döntés értelmezésében Izrael budapesti nagykövete segítette a Heteket.

Belföld

Nincs másik igazság: sem pénz, sem hatalom nem írhatja felül a házasság örök rendjét

„S ugyan miért? – kérdezte aztán. – Mi nem vagyunk illetékesek ennek a közlésére. Menjen a szobájába és várjon. Az eljárás most már megindult, a kellő időben mindent megtud majd.” Kafka sorai jutottak eszembe, amikor megérkezett az egymondatos üzenet a Facebooktól, miszerint elutasították a Hetek házasságvédő lapszámának értékesítését.

Cukikampány 2.0? - A Fidesz ráfordult az állatvédelemre

Orbán Viktor miniszterelnök az egyik legnagyobb hazai infulenszer, azonban múlt héten követőtáborának aktivitása csökkent. Nem kellett sokáig várni, hogy aranyos, kutyás képekkel induljon lájkszerző hadjáratra, miközben az állatvédelem ügyét képviseli.

"Nem jön magától a sült galamb" -taxis élet a Covid idején

A társadalom több rétegével foglalkoztunk már korábbi cikkeinkben; kire hogyan hatott a járványhelyzet, milyen kihívásokkal kellett és kell szembenézniük ebben az időszakban. Mostani lapszámunkban a taxis társadalmat vesszük górcső alá.

Ezért fontosak az ellenzéknek a határon túli magyarok

Annak ellenére, hogy a határon túli magyarok voksai az előző országgyűlési választáson egy mandátumot sem jelentettek a kormánynak, állandó vita tárgyát képezi a szavazati joguk. Ez még az ellenzéken belül is törésvonalat képez: a DK nem köt kompromisszumot.

Hit és értékek

LMBTQ-frontot épít Biden, az üldözött keresztények már nem fontosak

A Biden-adminisztráció első hónapjának legmarkánsabb teljesítménye a különböző szexuális érdekcsoportok melletti harcos kiállás volt. Tévedés lenne azt gondolni, hogy az ennek érdekében hozott közel egytucatnyi különböző rendelet és nyilatkozat puszta aránytévesztés és a Trump-érára adott sietős reakció lenne az új adminisztráció részéről. 

Kedves Olvasó!

Egy pozitívum volt a Facebook kedd reggeli tiltásában, végre egyértelműen világossá vált, hogy a közösségi techóriás nemcsak az Egyesült Államokban, de Magyarországon is kész magasabb szintre emelni ideológiai gondolatrendőrségét. A Hetek előző természetes házasságot népszerűsítő lapszámának értékesítését ugyanis a Facebook azzal utasította el, hogy az szerintük „nemiségre utal”. Az állandó hivatkozási alapjukat jelentő szabályzatuk vonatkozó pontja azonban burkolt szexuális ábrázolást takar, amit a fiatal pár esküvői fotóját megjelenítő borítónk közel sem merít ki. 

HÁTTÉR

Egy fő bűn van Hollywoodban: a konzervatívizmus

A főáramú liberális látásmódtól eltérő posztjai miatt rúgták ki Gina Caranót, a Mandalorian sztárját. Messze nem ő az egyetlen, aki így járt: Hollywood konzervatív színészei közül sokan radar alatt maradnak meggyőződésükkel, hogy kapjanak munkát.

Semmi komoly csak rák – hamarosan kiiktathatja a daganatos betegségek zömét egy magyar start-up

Két évtizeden belül a daganatos megbetegedések jó része kiiktatható az emberiség történetébõl – állítja dr. Peták István, az Oncompass Medicine alapítója. A magyar startup kapta az Európa legígéretesebb technológiai vállalkozásának járó Jövõ Unikornisa Díjat.

Négercsók helyett afropuszi, cigánykerék helyett etnokörív

Szürkület van. Mostantól mindig. Világos? Illetve nyilván világos nem lehet, mert az a sötétet is feltételezi, mi több, nemcsak feltételezi, hanem egyben ki is szorítja. A nap arroganciája felszámolja az éjszakát. Márpedig itt olyan, hogy arrogancia többé nem lesz! Világos? Mármint inkább úgy értem, dereng? Persze, hogy dereng, próbálna nem derengeni! Próbálna világos vagy sötét lenni, olyan márpedig mostantól nincs! Szóval akkor mondjuk ki: szürke.

"A köztársaság törvényei magasabb rendűek Isten törvényénél"

Elfogadta a francia Nemzetgyűlés azt a törvénytervezetet, amely az iszlám szeparatizmus ellen irányul, de minden vallásnak, így a keresztény felekezeteknek a működését is szigorú állami kontroll alá vonja. A közbiztonságot célzó törvény jelenlegi formájában a vallásszabadságot és a jogállamiságot, a köztársaság alapértékeit is érinti.

KÁVÉSZÜNET

Korunk népbetegsége: nem iszunk elég vizet

A nem ivás kezd népbetegséggé válni, pedig egy kis odafigyelés árán mind rövid, mind hosszú távon jót teszünk szervezetünkkel, egészségünkkel, sőt külső megjelenésünk is a fiatalosabb arcát mutathatja az idő múlása ellenére, ha több folyadékot fogyasztunk. Mindez pedig szinte semmibe sem kerül.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!