hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Egy fő bűn van Hollywoodban: a konzervatívizmus
Liberális megtorlás
Egy fő bűn van Hollywoodban: a konzervatívizmus

Gina Carano. A transzneműeket is magára haragította.(Fotó: AP / Jordan Strauss)

2021. 02. 17.
A főáramú liberális látásmódtól eltérő posztjai miatt rúgták ki Gina Caranót, a Mandalorian sztárját. Messze nem ő az egyetlen, aki így járt: Hollywood konzervatív színészei közül sokan radar alatt maradnak meggyőződésükkel, hogy kapjanak munkát.

A Lucasfilm 2012-es tulajdonosváltása óta valószínűleg nem volt a Star Wars franchise-ot ápoló stúdiónak még egy olyan sikeres húzása, mint a 2019 óta futó Mandalorian sorozat. A rendkívüli látványvilág mellett a jól kidolgozott, emberközeli karakterek ragadták meg a nézőket és a kritikusokat egyaránt. Az egyik legkedveltebb mellékszereplő (a bébi Yoda, Grogu mellett) egy Cara Dune nevű női zsoldos katona volt, aki még a Galaktikus Birodalom uralkodása idején csatlakozott a lázadókhoz, utána pedig az Új Köztársaság égisze alatt lett rendőr marsall. Bár a rajongókat először megosztotta, később beleszerettek az exharcművész Gina Carano által alakított karakterbe, aki egy önálló, erős nőt testesített meg a galaktikus háborúban, és többször is kihúzta a csávából a főhős fejvadászt. 

Kettős mérce 

Ezek után a Lucasfilm múlt hét szerdán bejelentette, hogy az eddigi két évad után többé nem kívánnak együtt dolgozni Gina Caranóval. 

A stúdió szerint a színésznő posztjai a közösségi médiában, melyekben „vallási vagy kulturális hovatartozásuk miatt becsmérel embereket, utálatosak és elfogadhatatlanok”. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!