hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Mit tehet Donald Trump az utolsó két hónapban?

Bár az amerikai – és még inkább a nemzetközi – sajtó gyakorlatilag biztosra veszi Joe Biden győzelmét a november 3-ai elnökválasztáson, Donald Trump helyzete nem reménytelen, mert meglepő módon több fontos választói réteg jobb véleménnyel van róla, mint 2016-ban.

Minden oldalról befolyásolnák a fehérorosz demokratizálódást

Fehéroroszországban a meglepően békés tüntetésekkel szemben meglepő brutalitással lép föl a belarusz hadsereg és rendőrség. Közben a nyugati balliberálisok abban reménykednek, hogy egy forradalom akár a határon túlnyúlva még Putyint is megrendítheti. A régió egyrészt egy nem kért nyugati beavatkozástól tart, másrészt viszont az orosz terjeszkedéstől is.

„Ha ma békét köthetsz, ne halaszd holnapra!” - Interjú Budapest izraeli nagykövetével

Történelmi megállapodásnak nevezte Donald Trump azt az egyezményt, amit Izrael az Egyesült Államok közbenjárásával az Egyesült Arab Emírségekkel kötött. A gazdasági, oktatási, egészségügyi, turisztikai és biztonsági együttmûködést is jelentõ diplomáciai mérföldkőről Izrael magyarországi nagykövetét, Yacov Hadas-Handelsmant kérdeztük.

Belföld

Vagányság, szerencse, jó emberek - Előd Nóra túléléstörténete

Harminc év elteltével mondott köszönetet megmentőjének, amit óriási mulasztásnak tart, ezért mindent elkövet a holokauszt áldozatainak és az embermentők emlékének megőrzéséért. A 84 éves Előd Nórával beszélgettünk.

Mit keres a szivárványzászló a Városházán?

Huszonötödik alkalommal rendezték volna meg a Budapest Pride-ot, ahol a különböző szexuális kisebbségek elfogadásáért kiálló civil szervezetek vonultak volna fel. A koronavírus-járvány a hagyományos menetet ugyan megakadályozta, botrányos vitákból azonban idén sem volt hiány.

Hogyan készül Magyarország a második hullámra?

Szeptember 1-től kezdődik az iskola, az egész országban beindul az élet, ha úgy tetszik, élesben teszteljük a svéd modellt. A járvány második hullámával kapcsolatban sok a bizonytalanság, egyvalami azonban a mutatók fényében is egyértelmű: a gazdaság nehezen bírna ki egy újabb leállást.

Hit és értékek

"Jeruzsálem őrállói vagyunk" - interjú a Dávid Városa alelnökével

„Ma olyan rendkívüli időkben élünk, amikor szemünk elé tárul ugyanaz a kép, ahogyan az Első Templom lerombolása után Ezsdrás és Nehémiás vezetésével visszatérő zsidók látták Jeruzsálemet” – mondja Doron Spielman, a Dávid Városa (Ir David), az ősi Jeruzsálem helyszínét feltáró szervezet alelnöke, aki szerint az izraeli főváros ősi negyede és a Biblia közötti kapcsolat egyre erősebbé válik világszerte mindenki számára.

HÁTTÉR

Baloldali térhódítás a fantasztikus irodalomban

Szobordöntések nemcsak fizikailag lehetségesek: az irodalomban, különösen az erős rajongótáborral rendelkező fantasztikus zsánerben (science fiction, fantasy, horror) már hamarabb megkezdődött a „múltat végleg eltörölni” program végrehajtása. Az új baloldali ortodoxia egyre nehezebben tolerálja az ellenvéleményeket.

Mike Tyson kendőzetlen vallomása

Erőszak, drogok, prostituáltak, abortuszok, börtönévek – felsorolni is nehéz, mi mindenen ment keresztül a még mindig csak 54 éves Mike Tyson, miközben tagadhatatlanul ő volt a valaha élt egyik legnagyobb bokszoló. Mindenét elvesztette – most pedig a visszatérésre készül.

KÁVÉSZÜNET

Hogyan hódította meg a Pinterest a világot?

Új sorozatunkban olyan vállalkozásokat mutatunk be, melyek életkor tekintetében ugyan kiskorúnak számítanak, a siker azonban villámcsapásszerűen berobbant, és a világ tetejére repítette őket. A Pinterest megálmodója éppen a 2008-as válság kezdetén hagyta ott munkahelyét, mert valami újat akart létrehozni...

Ronald Reagan és Margaret Thatcher különleges kapcsolata

Két nagyhatalmi vezető, két külön világ, sajátos kihívások. Egy egykori hollywoodi színész és egy neme miatt hátrányosan megkülönböztetett, de vasakaratú hölgy diplomáciai kapcsolatából sajátos barátság szövődött az évek alatt, és vitte közelebb egymáshoz Amerika és Nagy-Britannia nemzetét. 
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!