hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Hogyan hódította meg a Pinterest a világot?
A nulláról valami újat alkotni - Villám-sikersztorik 1. Rész
Hogyan hódította meg  a Pinterest a világot?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2020. 08. 26.
Új sorozatunkban olyan vállalkozásokat mutatunk be, melyek életkor tekintetében ugyan kiskorúnak számítanak, a siker azonban villámcsapásszerűen berobbant, és a világ tetejére repítette őket. A Pinterest megálmodója éppen a 2008-as válság kezdetén hagyta ott munkahelyét, mert valami újat akart létrehozni...

Ben Silbermann mindig is orvosnak készült, és sokáig fel sem merült benne, hogy nem azt az utat választja, amit szülei és két nővére kitaposott számára. Bár kisgyermekként olyan vállalkozó szellemű emberek voltak a példaképei, mint George Eastman vagy Steve Jobs, magát a vállalkozói pályát nem találta olyan vonzónak, így először orvostanhallgató lett a Yale-en, majd politológus diplomát szerzett. Az egyetem után tanácsadóként helyezkedett el, de ahogy később elmondta, valójában nem tudta, milyen munkára jelentkezett pontosan: egész nap unalmas táblázatokat szerkesztett, egészen addig, míg egy üresedés miatt a cége IT-csoportjába nem került. 

A legjobb első lépés közel lenni azokhoz az emberekhez, akik inspirálnak.

Ben Silbermann

Ahogy a TechCrunch oldalait olvasta, azonnal érezte, hogy eddig rossz helyen volt: az ő története az informatika világában fog kibontakozni. 
A szilikonvölgy kalózai című film hatására nyugatra költözött, amiről így nyilatkozott: „A legjobb első lépés közel lenni azokhoz az emberekhez, akik inspirálnak.” A Google ügyfélszolgálatánál kapott állást, szerinte azért, mert sokkal izgatottabb volt, mint a többi jelentkező. Bár nagyon élvezte, hogy egy óriáscégnél dolgozik, hamar ugyanott találta magát, mint az előző munkahelyén – adatokat elemzett és táblázatokat készített. Hiába kereste a lehetőséget a kitörésre, nem igazán bíztak rá komolyabb feladatokat, végül barátnője vette rá, hogy panaszkodás helyett inkább lépjen, és indítson saját start­up vállalkozást.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!